Alman ordusu Bundeswehr, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın ardından daha da önem kazandı ve bütçesini artırmaya başladı. Bu kapsamda, Saksonya-Anhalt bölgesinde Burg kasabasına cephane taşıyan bir araçtan kimliği belirsiz hırsızlar binlerce mermi çaldı.
ERTESİ GÜN CEPHANE EKSİK ÇIKTI
Cephaneyi taşımakta olan sivil bir kamyonun sürücüsü, gece saatlerinde Burg’daki bir otelde mola vermesi sonucunda kamyonu korumasız bir alana bıraktı. Ancak ertesi gün kamyon belirtilen yere ulaştığında, cephanenin bir kısmının eksik olduğu tespit edildi. “BU TÜR MÜHİMMATLAR YANLIŞ ELLERE DÜŞMEMELİ”
Teslimat listesinin incelenmesi sonrasında, toplamda 10,000 adet canlı tabanca mühimmatı ve 9,900 adet saldırı tüfeği eğitim mühimmatı kaybolduğu belirlendi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Alman Savunma Bakanlığı, “Bu hırsızlık olayını çok ciddiye alıyoruz, bu tür mühimmatlar yanlış ellere düşmemeli.” ifadelerine yer verdi.
HATA KİMDE
Bakanlık ile teslimat şirketleri arasındaki sözleşmeye göre kargonun güvenliğinden sorumlu olan tarafların şirketler olması dolayısıyla, Savunma Bakanlığı hatanın otelde plansız duraklama yapan kamyon sürücüsünde olduğunu belirtti. Ordu içinde, bu hırsızlığın rastgele bir olay değil, planlı ve hedefli bir eylem olduğuna dair genel bir görüş mevcut.
İLK DEFA YAŞANMIYOR
Bölgedeki geçmişteki benzer olaylar göz önünde bulundurulduğunda, Saksonya-Anhalt’ta daha önce de mühimmat kasalarının kaybolduğu durumlar yaşandığı gözlemlendi. Ordu, yerel polis teşkilatları ile birlikte hırsızlığın arkasındaki şahısları araştırmaya devam ediyor.
then "Add to Home Screen"