BAŞARIYLA FİNALE YÜKSELDİ
A Milli Erkek Basketbol Takımı, EuroBasket 2025 yarı finalinde Yunanistan’ı 94-68 yenerek 24 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası finaline yükseldi. Arena Riga’da gerçekleştiren müsabakada milliler, maç boyunca rakiplerine üstünlük sağladı. Türkiye, maçın başlangıcında Shane Larkin, Şehmus Hazer, Cedi Osman, Ercan Osmani ve Alperen Şengün beşiyle sahada yer aldı ve ilk periyodu 26-16 önde bitirdi. Sakatlığı nedeniyle Polonya karşısında riske edilmeyen Cedi Osman, kemik ödemine rağmen maça ilk 5’te başladı.
SKORLA FARKI AÇTI
Ercan Osmani, 28 sayı ve 6 ribaund ile takımın en skorer ismi olurken, Alperen Şengün 19 sayı, 12 ribaund ve 10 asistle triple-double başarısını gösterdi. Maç sonunda açıklamalarda bulunan Alperen, “Ercan’a söz verdim, ona Rolex alacağım dedim. Sözümü tutacağım, en iyi Rolex’i alacağım ona. Bu tarihi galibiyet bütün ülkemize armağan olsun” dedi. Başantrenör Ergin Ataman da duygusal bir konuşma yaparak, “Sesim kısıldı sesim! Bu şanlı, bu tarihi galibiyet bütün ülkemize armağan olsun. Biz buraya madalya hedefiyle gelmiştik ama durum değişti. Şu anda çok duyguluyum. 1 maç daha var. Biz Altın Madalya ile döneceğiz. Biz şampiyon olacağız inşallah” şeklinde sözler sarf etti.
NAMAĞLUP GİDİYOR
Milliler, grup aşamasında oynadığı karşılaşmalarda 5’te 5 yaparak lider konumda tamamladı. Son 16 turunda İsveç’i, çeyrek finalde ise Polonya’yı eleyerek yarı finale yükseldi. Yunanistan galibiyetiyle Türkiye, şampiyonada 8’de 8 yaparak namağlup bir şekilde finale çıkmayı başardı. Final maçının, 14 Eylül Pazar günü Almanya ile oynanması planlanıyor.