Aren Bebek Şiddet Gördü

OLAYIN YAŞANDIĞI YER: SARA YKÖY

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde, 2 yaşındaki Aren bebek, annesinin erkek arkadaşı tarafından şiddetli bir şekilde darp edilerek hastaneye kaldırıldı. Sağ gözü tamamen kapanan, vücudunda darp izleri bulunan ve kolunda kırıklar olan küçük Aren, ilk müdahalenin ardından Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından devlet korumasına alınan bebeğin, travmalarının iyileşmesinin ardından ortopedi ameliyatı geçireceği öğrenildi. Annenin S.B.D. ve erkek arkadaşı S.D. gözaltına alındı. Ayrıca, bebeğin yakılmaya çalışıldığı, ısırıldığı ve duvara vurulduğu iddiaları kan dondurucu bir şekilde gündeme geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dava sürecine katılarak şüphelilerin en ağır cezayı alması için süreci takip edeceğini duyurdu.

OLAYIN DETAYLARI: ARENG BEBEK’İN VAHŞETE MARUZ KALDIĞI ANLAR

Olay, 28 Nisan 2025 tarihinde Sarayköy’ün Aşağımahallesi’nde gerçekleşti. Eşinden bir süre önce boşanan S.B.D., 2 yaşındaki oğlu Aren’i, başı, yüzü, sırtı ve vücudunun çeşitli bölgelerinde darp izleriyle birlikte Sarayköy Devlet Hastanesi’ne getirdi. Hastane personeli, bebeğin ağır yaralı durumundan şüphelenerek hemen polis ekiplerine haber verdi. Anne S.B.D., ifadesinde oğlunun darp edilmesini erkek arkadaşı S.D.’ye atfetti. Aldığı darbeler sonucunda başında travma yaşayan Aren bebek, hayati tehlike taşımadığı için ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne gönderildi. Burada yoğun bakım ünitesinde tedavi edilen küçük Aren, hayati tehlikeyi atlattı ve taburcu edildi, ancak sağ kolundaki kırık nedeniyle önümüzdeki hafta ortopedi polikliniğinde ameliyat olacağı bildirildi.

KORKUNÇ İDDİALAR: ŞİDDETE MARUZ KALDIĞININ BELİRTİLERİ

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan S.B.D. ve S.D., emniyette sorguya alındı. İddialara göre, Aren bebek yalnızca fiziksel şiddetle kalmayıp aynı zamanda korkunç işkencelere de maruz kaldı. Bebeğin yakılmaya çalışıldığı, ısırıldığı ve duvara çarptırılarak darp izlerinin oluştuğu ileri sürüldü. Bu dehşet verici detaylar, kamuoyunda büyük bir infiale yol açtı. Denizli Cumhuriyet Savcılığı, şüphelilere karşı çocuğa yönelik kasten yaralama ve eziyet suçlamalarıyla soruşturmayı derinleştirdi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Mehmet Akif Ersoy’un İddianamesi Kabul Edilmedi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mehmet Akif Ersoy ve 6 şüpheli hakkında hazırladığı iddianamede 286 yıla kadar hapis cezası talep etmişti. Mahkeme, iddianameyi eksik bularak iade etti.

Yerebatan Sarnıcı’nın Devrine Durdurma Kararı

İstanbul'un en çok ziyaret edilen simgelerinden Yerebatan Sarnıcı, uzun süredir mülkiyet tartışmalarıyla mahkeme kararları ile gündemde. Vakıflar Genel Müdürlüğü, yapının vakıf kökenli eser olduğunu belirtti.

Ankara NATO Zirvesi İçin Alarmda

Ankara'da 7-8 Temmuz'da düzenlenecek 36. NATO Liderler Zirvesi öncesinde güvenlik ve ulaşım için kapsamlı hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Zirve boyunca yollar kapatılacak ve hava sahası savaş uçaklarıyla korunacak.

Erdoğan: Afrika Halklarının Kara Gün Dostuyuz

Nijer Cumhurbaşkanı Abdurrahman Tchiani, Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Tchiani ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Futbolcular, Şükrü Ersoy’un Elini Öptü

A Milli Takım'ın 1954 Dünya Kupası kadrosundan hayatta kalan tek futbolcu Şükrü Ersoy, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Riva'daki tesislere davet edildi. Tüm futbolcular vefa örneği göstererek Ersoy'un elini öptü.