TÜRKİYE TERÖRSÜZ BİR DÖNEME GİRİYOR
Türkiye, terör gündeminden nihayet çıkıyor. Yarım asrı aşan bu sorunun sona ermesi için tarihî bir dönemeç daha yaşandı. Terörsüz Türkiye sürecinde PKK, 5-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdiği 12. Kongresinin sonuçlarını açıklayarak kendini feshettiğini duyurdu. Bu gelişmenin ardından Türkiye genelinde, özellikle Diyarbakır’da barış rüzgârları esmeye başladı ve orada yaşayan vatandaşlar ile esnaf durumu olumlu karşılıyor.
VATANDAŞLARDAN OLUMLU YORUMLAR
Vatandaşlardan Abdullah Emre Soygan, Türk ve Kürtlerin uzun yıllardır kardeş olduğunu vurgulayarak, “İyi karşılıyorum çünkü artık bu ülkede savaş olmasın. İnsanlar ölmesin, anneler ağlamasın. Kan dökülmeye gerek yok. Sonuçta hepimiz bu ülkenin vatandaşlarıyız.” şeklinde konuştu.
GEÇ KALINMIŞ BİR KARAR
Başka bir vatandaş olan Ramazan Karadağ, bu kararın geç kalınmış olduğunu ifade ederek, “Çok şükür oldu ve bitti. Milletteki mutluluğu ve sevinci ortadadır. Geç kalınmış ama gereken bir şeydi. Hepimiz bu işten bezdik. Bu süreçte hepimizin beklentileri var. Yatırımlar da olacak. Önceden buraya millet gelmeye korkuyordu.” dedi.
İNSANLAR İÇİN YARARLI OLMASI BEKLENİYOR
Esnaf Şahin Elaltunkara, ‘Terörsüz Türkiye’nin 30 yıl önce gerçekleşmesi gerektiğini belirterek, insanların bundan fayda göreceğini söyledi. Vatana ve millete hayırlı olması dileğinde bulunan Elaltunkara, “Geç kalınmış bir hareketti. Keşke 30 yıl önce olsaydı, keşke hiç olmasaydı. Artık kimse ölmesin, herkes güllük, gülistanlık yaşasın. Dışarıdan turistler, yerli turistler gelsin, memleketimizde herkes rahat etsin, esnafımız kazansın.” ifadesinde bulundu.
TURİZMİN GELİŞMESİ UMULUYOR
Esnaf Nedim Aba, silahların bırakılmasıyla birlikte daha fazla turistin geleceğini belirterek, “Allah’ın izniyle, şehrimiz daha çok gelişecek. Sanayi bakımından da çok gelişiriz, turizm açısından da inşallah biraz daha ilerleriz. Gelsinler bizi tanısınlar; kulaktan kulağa anlattıkları gibi değiliz. Gelenler zaten hayran kalıyor, misafirperverliğimiz üst düzeyde, burayı tanıyanlar gelmeyenlere pişman oluyor.” dedi.
Abdullah Meşe ise, ölümlerin sona ermesi ve huzurlu bir ortam olmasını istediklerini dile getirerek, “Turistler zaten son dönemlerde çok fazla geliyordu, bundan sonra daha rahat ve daha çok gelecekler.” şeklinde konuştu.
then "Add to Home Screen"