Atıklarla Yaptığı Tablolarla Çevre Bilinci Oluşturuyor

ÖNEMLİ ÇEVRE BİLİNCİ PROJESİ

Van’ın Erciş ilçesinde 65 yaşındaki Sami Demir, çöp ve atık malzemeleri kullanarak Van Gölü’nde yaşanan çekilme bölgelerinde topladığı kurutulmuş ölü inci kefaliyle harika tablolar yapıyor. Çevre bilincine vurgu yapma niyetinde olan Demir, bu projeyle birlikte evinde ve atölyesinde 600’e yakın tablo ve biblolar sergilediğini ifade ediyor.

ATIKLARDAN SANAT ESERLERİ YARATIYOR

Oto yedek parçası satarak ailesini geçindiren üç çocuk babası olan Sami Demir, Van Gölü’ndeki çekilme alanlarından ölü inci kefalini ve çevredeki atıkları toplayarak sanat eserlerine dönüştürüyor. Kurduğu atölyede ve evinin bir odasında, bu balıkları kurutmakta, çöp, atık malzemeler, odun ve metal parçaları ile kurutulmuş yaprakları tablo olarak kullanmaktadır.

HERKESİ DUYARLILIĞA DAVET EDİYOR

Demir, yaz aylarında Van Gölü’nün kenarındaki alanlarda ölen balıkları toplayıp kurutma işlemini gerçekleştirdiğini belirtiyor. “Balıkların yanı sıra atıklar da topluyorum. Tüm bunları bir araya getirip sanat eserine dönüştürüyorum. Bu şekilde birçok tablo yaparak evimde sergiliyorum. Birçok kişi evime gelerek tabloları inceliyor. Bu tabloları satarak da ailemi geçindiriyorum,” diyen Demir, çevre duyarlılığı konusunda herkesi bilinçli olmaya davet ediyor. Atölyesi ve evinin tüm yakınlarına ve ziyaretçilere açık olduğunu da ekliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.