Avner, Korktuğu İçin İsmini Değiştirdi

AVNER NETANYAHU’NUN İSMİ DEĞİŞİKLİĞİ

Yerel basında yer alan haberlere göre, Avner Netanyahu ismini resmi olarak Avi Segal olarak değiştirdi. Bu isimle İngiltere’de üniversite kaydı yaptırdı ve bir daire satın aldı. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun muhalefette olduğu 2022 yılında eğitimi için İngiltere’ye giden Avner’in, yoğun Müslüman nüfusun bulunduğu bir bölgede “Netanyahu” soyadıyla tanınma korkusu nedeniyle ismini değiştirerek Avi Segal olarak kullandığı öğrenildi.

PASAPORT VE EHLİYETTE DE DEĞİŞİKLİK YAPTI

İsrail kimliğindeki ismini babaannesinin soyadını kullanarak Avi Segal şeklinde değiştiren Avner, bu ismini ehliyet ve pasaportunda da güncellediğini belirtti. Müslümanların yoğun olduğu bir ülkede o isimle dolaşmaktan korktuğunu dile getiren Avner’in, İngiltere’den Avi Segal adıyla 502 bin sterline daire satın aldığı tespit edildi. Alım işlemini nakit olarak gerçekleştiren Avner’in daha sonra Oxford Üniversitesinde yüksek lisans eğitimine babasıyla olan bağını gizleyerek başladığı ve okuldaki kayıtlarda da isminin Avi Segal olarak geçtiği ifade edildi.

DİĞER OĞUL YAIR’A İFADE ÇAĞRISI

İsrail yasalarına göre, yurt dışından alınan ve tutarı 2 milyon İsrail şekelinin altında olan mülkler için vergi dairesine bildirim yapılmasına gerek olmadığı aktarıldı. Avner’in, sterlinin şekele karşı en zayıf olduğu dönemde aldığı dairenin fiyatı 1,97 milyon şekele denk geldiği için bildiriminin yapılmadığı ifade edildi. Daire almak için kaynak sorulduğunda Avner, kaynağın ailesi olduğunu aktardı. Avner, 7 Ekim 2023’ten sonra İngiltere’den İsrail’e döndüğü kaydedildi.

Öte yandan, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun diğer oğlu Yair, hak sahibi olmayan kişilere diplomatik pasaport verilmesiyle ilgili devam eden bir soruşturma kapsamında yolsuzlukla mücadele birimi “Lahav 433” tarafından ifadeye çağrıldı. Yair’in, hak sahibi olmadığı halde diplomatik pasaport aldığı iddiaları üzerine İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet’in (Şabak) bu durumun gerekli olmadığına inandığı belirtildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.