Avrupa, Kokainin Yeni Merkezi Oluyor

AVRUPA KOKAİNLERİN YENİ MERKEZİ OLDU

Deutsche Welle’nin haberine göre Avrupa, dünya genelindeki kokain ticaretinin yeni merkezi haline geliyor. Pizza sipariş etmek kadar basit hale gelen kokain temini, Türkiye’yi de etkileme noktasına geldi. Almanya Federal Emniyet Teşkilatı Başkanı Holger Münch, uyuşturucu ticaretini “kokain dalgası” olarak nitelendirirken, bu durum Avrupa’da ciddi endişelere yol açıyor. Münch, Kuzey Amerika’daki uyuşturucu piyasasının doygunluğa ulaşması nedeniyle Avrupa’nın yeni hedef haline geldiğini aktarıyor. Son veriler, Almanya’daki kokain kullanımının belirgin bir artış gösterdiğini ortaya koyuyor.

KOKAİNE KÜRESEL TALEP ARTIYOR

Almanya’da 2023 yılında 43 ton kokain ele geçirildi. Bu miktar, bir önceki yıla göre iki katından fazla bir artışı temsil ediyor. Gümrük yetkilileri, meyve yüklü konteynerler arasına gizlenen kokainin özellikle Ekvador’dan Hamburg gibi Kuzey Denizi limanlarına gönderildiğini belirtiyor. Ekvador’un Guayaquil limanı, Avrupa’ya kokain geçişinde önemli bir merkez olarak öne çıkıyor. BKA’ya göre, bu artışın arkasında Taliban’ın Afganistan’daki afyon üretimini durdurmasının yarattığı eroin açığı da yer alıyor.

Tüm bu gelişmelere rağmen Almanya, güvenlik önlemleri açısından komşuları Belçika ve Hollanda’nın gerisinde kalmış durumda. Bir savcının uyuşturucu çetelerine bilgi sızdırdığı iddiası, hukuk sistemindeki açıkları gözler önüne seriyor. Burkhard Blienert, yalnızca güvenlik önlemleriyle başarılı olunamayacağını, kapsamlı bir stratejinin önleme, destek ve kararlı bir mücadele ile mümkün olacağını savunuyor. Türkiye’de de kokain trafiği artış gösteriyor. 2024 yılında üç ilde toplam 608 kilo kokain ele geçirildi ve bu miktar, Türkiye tarihinin üçüncü en büyük kokain operasyonu olarak kayıtlara geçti.

KOKAİN ARTIK GÜNDELİK HAYATTA

Kokain, sosyal çevrelerde giderek daha görünür hale geliyor. Telegram gibi uygulamalar aracılığıyla sipariş vermek mümkün hale geliyor. Hamburg’daki Bağımlılık Araştırma Merkezi’nden Heike Zurhold, bu dönüşümü “Bu, pizza siparişi vermek gibi. Kurye kapınıza kokain getiriyor” sözleriyle açıklıyor. Alman Kriminal Polisler Derneği’nden Jörn Memenga ise bir gram kokainin 50 ile 80 euro arasında olan fiyatı nedeniyle maddenin daha cazip ve ulaşılabilir olduğunu belirtiyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.