GÖZALTINA ALINMA VE TUTUKLAMA SÜRECİ
Pazar sabahı gözaltına alınan avukat Rezan Epözdemir, hakimlik tarafından “rüşvet” suçlamasıyla tutuklandı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Epözdemir hakkında “FETÖ/PYD terör örgütüne yardım” suçlamasıyla yurt dışı çıkış yasağı talebini ise reddetti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Epözdemir’in 05.45 sıralarında “rüşvet”, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım” ve “siyasal ve askeri casusluk” suçlamalarıyla gözaltına alındığını ve işyeri ile evinde eş zamanlı arama yapıldığını duyurdu. Gözaltında tutulduğu süre boyunca ifadesi alınmayan Epözdemir, dün öğleden sonra İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.
TUTUKLAMAYA GİDEN SÜREÇ
Savcılıkta ifadesi alınan Rezan Epözdemir, rüşvete aracılık suçundan tutuklanırken, silahlı terör örgütüne yardım etme ve siyasal ve askeri casusluk suçlarından yurt dışına çıkma yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanması istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan, Bakırköy Adliyesi’nde yazı işleri müdürü olarak görev yapan dönemin savcısı C.Ç.’nin katibi K.Y., etkin pişmanlık ve ikrar beyanında bulunarak serbest bırakıldı. Epözdemir’in hakimlik sorgusu 04.00 sıralarında sonuçlandı ve kendisi rüşvet suçundan tutuklandı. Ancak hakim, terörle ilgili suçlamadan ötürü yurt dışı çıkış yasağı talebini reddetti.
IDDIALAR VE CEVAPLAR
Eski Ak Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Epözdemir soruşturmasıyla ilgili bazı iddialarda bulundu. Tayyar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmanın ciddi bir krize dönüşmekte olduğunu savunarak, “Epözdemir, cep telefonunun şifresini vermek istemiyor. Bu durum nedeniyle sorgu süresi uzatıldı. Mehmet Uçum başta olmak üzere ‘hatırlı’ birçok isim devrede ve Başsavcı Akın Gürlek’i kuşatma altına aldılar. Gürlek, İmamoğlu dosyasında bile görmediği yoğun baskı karşısında bunalmış durumda ve şahsına yönelik iftira kampanyası başlatılmasından endişe taşıyor” ifadelerine yer verdi. Mehmet Uçum ise Tayyar’ın iddialarını yalanladı.