Ayasofya’da Şüpheli Tutuklandı

TUTUKLAMA DUYURUSU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 11 Temmuz gecesi saat 23.50 sıralarında Ayasofya içinde kitap yakarak halının yanmasına sebep olan şüpheli M.G’nin tutuklandığını ilan etti. Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, gözaltına alınan M.G’nin gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından adli mercilere sevk edildiği ve burada 13 Temmuz’da tutuklandığı belirtildi.

GÜVENLİK GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Şüphelinin, Ayasofya içinde kitabı yakma anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Bu görüntülerde, şüphelinin ateşe verdiği kitabı bıraktığı duvarın dibinde halının alev alması ve sonrasında zanlının buradan ayrılması yer alıyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe’den İki Futbolcu Afrika Uluslar Kupası İçin Ayrıldı

Fenerbahçe, Süper Lig'de Konyaspor ile oynayacağı maç için hazırlıklara başladı. Youssef En-Nesyri ve Dorgeles Nene, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle İstanbul'dan ayrıldı.

Özgür Özel Açıkladı: Asgari Ücret 39 Bin TL Olmalı

CHP Lideri Özgür Özel, Kayseri'deki mitingde asgari ücretin 39 bin lira olması gerektiğini, işverenin yükünün prim desteğiyle 29 bin liraya indirilebileceğini açıkladı.

Sentinel Uyduları İle Konya ve Bursa’da Deformasyon Keşfi

Yapılan uydu incelemeleri, Konya ve Bursa ovalarında yıllık 5–10 santimetre arasında yer altı çöküntüleri tespit etti. Uzmanlar, yer altı suyu kullanımı ve fay hareketlerinin risk taşıdığına dikkat çekti.

İBB Meclisinden İSPARK Otopark Ücretlerine Zam Kararı

İBB Meclisi, İSPARK'taki otopark ücretlerini bölgelere göre artırarak 12 saatlik ücretin 550 liraya kadar yükselmesini onayladı.

Güllü Olayında Üçüncü Kişi İddiası Gündemde

Yalova'da ünlü şarkıcı Gül Tut, namıdiğer Güllü'nün ölümü üzerine kızı Tuğyan Ülkem Gülter "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. Oğulları Tuğberk hakkında da yeni iddialar ortaya atıldı.