Ayşe Tokyaz’ın Abisi: “Acı Çekti Mi?”

AYŞE TOKYAZ’IN AİLESİ YASTA

İstanbul’da eski polis Cemil Koç tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın ailesi derin bir acı içerisinde. Abisi Abdülkadir Tokyaz, “1200 km öteden gelen vahşet bizi buldu” diyerek kamuoyuna adalet talebinde bulundu. 22 yaşındaki Ayşe Tokyaz’ın cesedi, Eyüpsultan’da bir valizde bulundu. Sevgilisi eski polis Cemal Koç’un, Tokyaz’ı Küçükçekmece’deki evinde öldürüp valize koyarak Eyüpsultan’da yol kenarına bırakmasıyla birlikte 7 şüpheli gözaltına alındı ve tutuklandı. Katil zanlısı Cemal Koç’un 4 suç kaydı olduğu ve 2024 yılında ihraç edildiği öğrenildi. Cinayet, Türkiye gündemini sarstı.

AİLEDEKİ UYARI LÜTFEN DİKKATE ALINMIŞTI

Abisi Abdülkadir Tokyaz, Ayşe’nin Cemil Koç hakkında uyaranları dikkate almadığını söyledi. “Ayşe’ye bu adamdan uzak dur, sana zarar verir diye uyarmışlar” diyen Tokyaz, kardeşinin Cemil Koç’un varlığından haberi olmadığını belirtti. “Benim haberim olsaydı, müdahale ederdim. Kimdir, nasıl bir insandır diye araştırma yapardım” ifadeleriyle bu durumu ifade etti. Yaşanan durum hakkında şunları anlattı: “Ayşe’nin telefonu kırılıyor, bu adam da telefon alıyor. Eminim ki, bu adam kardeşimin telefonuna casus programı yüklemiş. O günden sonra her şeyden haberdar olmaya başlıyor.”

KARDEŞİNİN SON DAKİKA GÜCÜNÜ KANITLADIĞINA İNANARAK

Tokyaz, “Ayşe’ye gözdağı vermek, gücünü ispatlamak için her türlü şeyi yapmış” diyerek Cemil Koç’un Ayşe’ye karşı uyguladığı psikolojik baskıyı ifade etti. “Zaten o kayıtta ‘ben her şeyi öğrenirim, siz eziksiniz’ diyor. Ayşe’yi ailemiz üzerinden tehdit ediyormuş. Görüşmek istediğinde, Esra Ayşe’ye ‘Allah aşkına görüşmeye gitme’ diyor.

KARDEŞİM ACILARINDA MI YAŞADI?

Abdülkadir Tokyaz, kardeşinin ölüm haberini aldığında yıkıldıklarını ifade etti. “Nasıl öldü kardeşim? Acı çekti mi? İnşallah kardeşim acı çekmeden ölmüştür” diyerek duygularını dile getirdi. Katil zanlısı Cemil Koç’un kardeşinin yabancı madde kullandığı yönündeki iddiaları da reddetti. “Benim iki kız kardeşimin de asla zararlı bir alışkanlığı yok. Kola bile zararlı diye içmezlerdi” dedi.

Abdülkadir Tokyaz, Cemil Koç’un en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederek “Hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Kamuoyunun da desteğiyle İnşallah en ağır cezayı alır” açıklamasında bulundu. “Ben hiç bilmezdim ki, televizyonda izlediğimiz şeyin 1200 km sonra bizi bulacağını. Münevver Karabulut gibi kardeşim aynı şeyi yaşadı. Kızları kandırıp, gözünü boyayıp, sonra da tehditle yanında tutuyor böyleleri. En ağır cezayı alırsa içimize su serpilecek” diye ekledi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.