BAGJAN OKTYABR İSTANBUL’DA
Kazakistan’ın uluslararası müzik sahnesindeki etkili ismi Bagjan Oktyabr, “Ruh Terapisi” adını verdiği özel konser programıyla 2 Eylül’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda İstanbullu müzikseverlerle bir araya gelecek. Sanatçı, Ağustos ayı boyunca Türkiye’nin dört büyük şehrinde sahne almayı planlıyor. Oktyabr, müziğe dair bakış açısını şu ifadelerle açıklıyor: “Müzik benim misyonum. Çalmıyorum — iyileştiriyorum.”
TURNE PROGRAMI
Bagjan Oktyabr’ın Türkiye turnesi sadece İstanbul ile sınırlı değil. Ağustos ayı boyunca birçok şehirde sahne alacak sanatçı, 26 Ağustos’ta Denizli Açıkhava Tiyatrosu’nda, 27 Ağustos’ta Antalya Aktüel Sahne’de, 29 Ağustos’ta Ankara’da Oran Açık Hava Sahnesi’nde ve 31 Ağustos’ta İzmir’de Bornova Aşık Veysel Açıkhava Tiyatrosu’nda performans sergileyecek.
KÜLTÜREL TEMSİLCİLİK
Kazakistan’ın kültürel elçisi olarak adlandırılan Bagjan Oktyabr, geleneksel ezgileri modern tınılarla birleştiren performanslarıyla uluslararası müzik çevrelerinde büyük ilgi topluyor. Oktyabr, Kazakça, Türkçe, Rusça ve İngilizce dillerinde sahneye koyduğu eserlerle farklı kültürleri tek bir platformda bir araya getiriyor. “Ruh Terapisi” konserleri, müzikal bir deneyimin yanı sıra ruhsal bir yolculuk vadediyor.