Bakanlık, Doğal Sit Alanlarında Hayvanlar İçin Alanlar Kuruyor

DOĞAL SİT ALANLARINDA YENİ HAYVAN BAKIMEVİ POLİTİKASI

Kesin korunacak alanlar dışında, doğal sit alanlarında sahipsiz hayvanlar için bakımevleri ve doğal yaşam alanları oluşturulması planlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, doğal sit alanlarında hayvan bakımevleri ve doğal yaşam alanları kurulmasına ilişkin yeni bir ilke kararı aldı. Resmi Gazete’de yayımlanan bu karara göre, kesin korunacak hassas alanlar ve 1. derece doğal sit alanları dışındaki bölgelerde, ekolojik değerler ile doğal yapı, siluet ve peyzaj özellikleri dikkate alınarak ilgili Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu değerlendirme yapacak.

KOMİSYONUN RIZASIYLA HAYVAN BAKIMEVLERİ KURULACAK

Komisyon, uygun görmesi durumunda, koruma amaçlı imar planı veya geçiş dönemi koruma esasları ve kullanım şartları çerçevesinde sahipsiz hayvanlar için hayvan bakımevleri ve doğal yaşam alanlarının kurulmasına onay verebilecek. Bu karar, 23 Temmuz’da gerçekleşen toplantıda oy birliğiyle alınmış durumda.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe’den İki Futbolcu Afrika Uluslar Kupası İçin Ayrıldı

Fenerbahçe, Süper Lig'de Konyaspor ile oynayacağı maç için hazırlıklara başladı. Youssef En-Nesyri ve Dorgeles Nene, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle İstanbul'dan ayrıldı.

Özgür Özel Açıkladı: Asgari Ücret 39 Bin TL Olmalı

CHP Lideri Özgür Özel, Kayseri'deki mitingde asgari ücretin 39 bin lira olması gerektiğini, işverenin yükünün prim desteğiyle 29 bin liraya indirilebileceğini açıkladı.

Sentinel Uyduları İle Konya ve Bursa’da Deformasyon Keşfi

Yapılan uydu incelemeleri, Konya ve Bursa ovalarında yıllık 5–10 santimetre arasında yer altı çöküntüleri tespit etti. Uzmanlar, yer altı suyu kullanımı ve fay hareketlerinin risk taşıdığına dikkat çekti.

İBB Meclisinden İSPARK Otopark Ücretlerine Zam Kararı

İBB Meclisi, İSPARK'taki otopark ücretlerini bölgelere göre artırarak 12 saatlik ücretin 550 liraya kadar yükselmesini onayladı.

Güllü Olayında Üçüncü Kişi İddiası Gündemde

Yalova'da ünlü şarkıcı Gül Tut, namıdiğer Güllü'nün ölümü üzerine kızı Tuğyan Ülkem Gülter "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. Oğulları Tuğberk hakkında da yeni iddialar ortaya atıldı.