Bakanlık İzin Olmadan Kiralayacak! Dikkat!

YENİ UYGULAMA İLE TARIM ARAZİLERİ ÜRETİME KAZANDIRILACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hayata geçirdiği yeni uygulama ile Türkiye’de uzun süredir ekilmeyen tarım alanları tekrar üretime kazandırılacak. Bakanlık, iki yıldan uzun süre kullanılmayan tarlaların, arazi sahibinin izni olmadan devlet aracılığıyla kiralanarak üretime açılacağını duyurmuş durumda. Uygulama 1 Eylül 2023’te başlayacak ve 1 Eylül 2025’te resmen yürürlüğe girecek.

ARAZİLER DEVLET TARAFINDAN KİRALANACAK

Bu sistem dahilinde boş kalan tarım arazileri, devlet tarafından kiralanacak. Kira bedelleri ise resmi komisyonlar tarafından belirlenecek. Böylelikle uzun zamandır atıl olan tarlalar, yeniden tarımsal üretim için aktif hale getirilecek. Arazi sahiplerinin dikkat etmesi gereken en önemli konu ise itiraz süresi.

Tarla sahipleri kiraya verilmesini istemiyorlarsa, düzenlemenin başlamasıyla birlikte 45 gün içinde ilgili kuruma başvuruda bulunmaları gerekiyor. Belirtilen dönemde başvuru yapmayanların arazileri otomatik olarak kiraya verilecek. Devletin yapacağı kiralama işlemlerinden elde edilen gelirler ise kesinti olmadan doğrudan arazi sahiplerinin hesaplarına aktarılacak. Böylece hem tarımsal üretim artacak hem de arazi sahipleri gelir elde etmeye devam edecek. Uzmanlar, bu uygulamanın gıda güvenliği ve ülke ekonomisine olumlu katkıları olacağını ifade ediyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe’den İki Futbolcu Afrika Uluslar Kupası İçin Ayrıldı

Fenerbahçe, Süper Lig'de Konyaspor ile oynayacağı maç için hazırlıklara başladı. Youssef En-Nesyri ve Dorgeles Nene, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle İstanbul'dan ayrıldı.

Özgür Özel Açıkladı: Asgari Ücret 39 Bin TL Olmalı

CHP Lideri Özgür Özel, Kayseri'deki mitingde asgari ücretin 39 bin lira olması gerektiğini, işverenin yükünün prim desteğiyle 29 bin liraya indirilebileceğini açıkladı.

Sentinel Uyduları İle Konya ve Bursa’da Deformasyon Keşfi

Yapılan uydu incelemeleri, Konya ve Bursa ovalarında yıllık 5–10 santimetre arasında yer altı çöküntüleri tespit etti. Uzmanlar, yer altı suyu kullanımı ve fay hareketlerinin risk taşıdığına dikkat çekti.

İBB Meclisinden İSPARK Otopark Ücretlerine Zam Kararı

İBB Meclisi, İSPARK'taki otopark ücretlerini bölgelere göre artırarak 12 saatlik ücretin 550 liraya kadar yükselmesini onayladı.

Güllü Olayında Üçüncü Kişi İddiası Gündemde

Yalova'da ünlü şarkıcı Gül Tut, namıdiğer Güllü'nün ölümü üzerine kızı Tuğyan Ülkem Gülter "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. Oğulları Tuğberk hakkında da yeni iddialar ortaya atıldı.