Türkiye’de 81 ilde gerçekleştirilecek 500 bin konutu kapsayan Ev Sahibi Türkiye Yüzyılın Konut Projesi’ne başvurular henüz başlamadı. Bu süreçte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, vatandaşları fırsatçı kişilere karşı dikkatli olmaya çağırıyor.
RESMİ KANALLARA DİKKAT
Bakanlık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Proje ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorulara ALO 181 telefon hattımız, http://toki.gov.tr ve http://evsahibiturkiye.gov.tr adresli internet sitelerimiz üzerinden cevap alabilirsiniz. Lütfen resmi başvuru kanallarımız dışındaki mesajlara ve internet sitelerine itibar etmeyiniz.” ifadelerine yer verdi.
BAŞVURULAR 10 KASIM’DA BAŞLIYOR
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, 500 Bin Sosyal Konut Projesi başvurularının 10 Kasım’da başlayacağı ifade edildi. Başvuruların yalnızca Ziraat Bankası, Halk Bankası, Emlak Katılım Bankası şubeleri ve e-Devlet üzerinden alınacağını belirten Bakanlık, resmi kanallar dışında herhangi bir kaynağa güvenilmemesini vurguladı.