Barış Özbay’ın Nişan Töreni Umut Verdi

23 yaşındaki Barış Özbay, Hatay’ın Defne ilçesinde 6 Şubat depremlerinin ardından yaşadığı travma nedeniyle tam 3 yıl boyunca evden çıkmamış ve bu durumu sosyal medyada sıkça gündem olmuştur. Geçtiğimiz haftalarda, Özbay’ı topluma kazandırmak adına çeşitli girişimler başlatılmıştır. Tıraşı yapılmış, kıyafetleri değiştirilmiş, çeşitli bakım uygulamaları gerçekleştirilmiş ve psikolojik destek sağlanmıştır. Uzun süre evden çıkmayan ve telefon bağımlılığı ile gündeme gelen Barış Özbay, bu alışkanlığı yenerek yakın arkadaşının nişan merasimine katılmıştır. Yıllarca dışarı çıkmayan ve temel bakımını ihmal eden Barış’ın bu adımı, ailesi ve arkadaşları tarafından “umut verici” bir gelişme olarak değerlendirilmiştir.

TEKNOLOJİYE BAĞLILIKTAN KOPUŞ

Hatay Alem’in haberine göre, yıllardır dış dünyadan uzak kalan Barış Özbay’ın nişan töreninde; sakin bir tutum sergilediği öğrenilmiştir. Ailesi, sadece telefon bağımlılığı ile geçen yılların ardından Barış’ın dışarı çıkmasının kendileri için son derece önemli bir moral kaynağı olduğunu belirtmiştir.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İncirlik Üssü’nden Askeri Nöbet Mesajı Geldi

Milli Savunma Bakanlığı, İncirlik Üssü'nde görev yapan Türk askerlerinin ve bayrağının fotoğrafını sosyal medya üzerinden paylaştı.

İran Savaşı’nın Rezervlere Etkisi Ortaya Çıktı

Merkez Bankası'nın brüt rezervleri 6 Mart haftasında 12,8 milyar dolar azalarak 197,5 milyar dolara düştü.

İsrail ve ABD’nin İran’a Hava Saldırısı Sonrası İntikam Yeminleri

Mücteba Hamaney, ABD ve İsrail'in düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden babası Ayetullah Ali Hamaney hakkında açıklamalarda bulundu.

Yargıtay’dan Kira Sözleşmelerine Önemli Düzenleme

Yargıtay, kira sözleşmelerinde taraflar arasında "çekilmezlik hali" oluşursa, süresi dolmadan sözleşmenin feshedilebileceğine karar verdi. Bu hüküm, ev sahipleri ve kiracılar için önemli bir emsal oluşturdu.

Orta Doğu’da Özel Jet Uçuşlarına Talep Patladı

Orta Doğu'daki ABD, İsrail ve İran çatışması, hava trafiğini olumsuz etkileyerek zengin yolcuları özel jet kiralamaya yöneltti. İstanbul'a uçuş fiyatları yüzde 142 artışla 145 bin dolara ulaştı.