CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NE YÖNELİK OPERASYON BAŞLATILDI
Cumhuriyet Halk Partili Bayrampaşa Belediyesi hakkında bir operasyon başlatıldığı bildiriliyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu ile birlikte toplam 48 kişinin gözaltına alındığı ifade ediliyor.
BAŞKAN VE BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINDA
Gözaltına alınan kişiler arasında Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Lütfi Kadıoğulları da yer alıyor. Kadıoğulları, gözaltı işlemleri sonrasında Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Operasyonun başlamasıyla ilk saatlerde çok sayıda polis ekibi, belediye binasında arama yapmaya başladı.
SUÇLAMALARIN DETAYLARI
Başkan Hasan Mutlu ile dosyada şüpheli olarak bulunan diğer isimlere irtikap, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık ve ihaleye fesat karıştırmak suçlamaları yöneltildi. Başsavcılık kararı doğrultusunda harekete geçen polis, toplamda 72 konut ve iş yerinde arama başlattı. Bu arama yapılan yerler arasında belediye binası da bulunuyor.
TUTUKLAMALAR DEVAM EDİYOR
Hasan Mutlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nden katıldığı 31 Mart 2024 seçiminde yüzde 46,67’lik oy oranıyla başkan olarak seçilmişti. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik bir operasyon 19 Mart tarihinde başlamış ve Ekrem İmamoğlu ile birçok kişi gözaltına alınmıştı. Bu süre zarfında İstanbul’da 11 belediye başkanının tutuklandığı, yurt genelinde ise toplamda 15 belediye başkanının yolsuzluk iddialarıyla tutuklandığı bildiriliyor.
HASAN MUTLU KİMDİR?
Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu, 22 Haziran 1961’de Karabük’ün Safranbolu ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini İstanbul Fatih’te tamamlayarak, lise eğitimini Vefa Lisesi’nde aldı. Hasan Mutlu, 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fizik-Matematik Bölümü’nden üçüncülükle mezun oldu. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde de eğitim gördü. Uzun yıllar eğitim sektöründe çalışan Mutlu, 2011 yılında CHP ilçe başkanlığı görevini de yürüttü.