Bengisu Avcı, Ocean’s 7’de İLK TÜRK!

OCEAN’S 7’Yİ TAMAMLAYAN İLK TÜRK

Dünyanın en zorlu meydan okumaları arasında gösterilen Ocean’s 7’yi tamamlamak için pazartesi saat 22.30’da Tsugaru Kanalı’nda yüzmeye başlayan Bengisu Avcı, tarihe adını yazdırarak bu başarıyla dikkat çekti. Avcı, Tsugaru’yu bitirerek Ocean’s 7 gurur tablosunda ilk Türk yüzücü olma unvanını kazandı.

ZORLU AKINTILARA RAĞMEN İLERLEDİ

Avcı, başlangıçta kendini hissettiren ve zaman zaman saatte 12 kilometreyi bulan ters akıntılarla karşılaştı. Hokkaido’ya doğru doğrudan yüzmek yerine, önce akıntıyı soluna alarak uzun bir çabayla kanalın ortasına ulaştı. Bu kritik noktada, tıpkı bir dağcı gibi dalgalara tutunarak ilerlemeye devam etti ve sabah saat 07.00’de kanalın ortasına varmayı başardı.

GÜÇLÜ AKINTIYLA MÜCADELE

Bu noktada, etabın en zorlu kısmı kendini gösterdi. Bengisu Avcı, Tsugaru’nun güçlü akıntısının sürükleme etkisini aşmak için yoğun bir mücadeleye girişti. En az üç saat boyunca rotasında kalmak zorunda kalan Avcı, ardından Hokkaido’ya doğru yönelerek bu önemli hedefini başarmış oldu. 2018 yılından bu yana Manş Denizi, Catalina, Cebelitarık, Cook Boğazı, Molokai ve Kuzey Kanalı gibi zorlu su yollarını geçerek Tsugaru’yu da tamamlayan Bengisu Avcı, Ocean’s 7 gurur tablosundaki ilk Türk olarak tarihe geçti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.