Beşiktaş Belediye Başkanına Gözaltı Kararı

SUÇ ÖRGÜTÜNÜN İDDİALARIYLA BAŞLATILAN SORUŞTURMA

Aziz İhsan Aktaş’ın liderliğini yaptığı öne sürülen suç örgütü hakkında, belediye başkanları ve belediyelerin üst düzey yöneticilerine rüşvet vererek kendi firmalarına ihale aldığı iddialarıyla ilgili olarak Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer de dahil olmak üzere 47 şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturma başlatıldı.

ESENYURT BELEDİYESİ’NDEKİ İDDİALAR

Son üç ay içerisinde toplanan deliller doğrultusunda, Esenyurt Belediyesi’nde bulunan yüklenici firma çalışanları ve aynı zamanda suç örgütü üyeleri olduğu belirtilen şüphelilerin, ihale yetkilileriyle belediye binasında görüşmeler yaptığı, yaklaşık maliyet ve şartname üzerinde müdahalelerde bulunduğu ve gizli kalması gereken belgelere ulaşarak ihaleleri istedikleri şekilde sonuçlandırmaya çalıştıkları ifade edildi. Şüphelilere, ‘İhaleye fesat karıştırmak’, ‘Rüşvet almak’ ve ‘Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu’nun 13. maddesi çerçevesinde haksız mal edinme’ suçlarından gözaltı kararı verildi.

GÖZALTILAR VE GÖRÜŞMELER

Gözaltı kararı verilen şüpheliler arasında bulunan ve şu anda ‘Silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan tutuklu bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, ifadesinin alınması amacıyla cezaevinden İstanbul Adalet Sarayı’na getirileceği belirtildi. Bu soruşturma, yerel yönetimlerdeki yolsuzluk ve rüşvet olaylarının açığa çıkarılması açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.