Beyaz Saray Gazze İçin Anlaşmaya Yakın Olunduğunu Duyurdu

ABD BAŞKANI TRUMP, NETANYAHU İLE GÖRÜŞECEK

ABD Başkanı Donald Trump, bugün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelecek. Beyaz Saray, görüşmeden önce yaptığı açıklamada, Gazze konusunda yürütülen müzakerelerde “anlaşmaya çok yakın” olduklarını belirtti. Açıklamada, “Her iki tarafın da kabul etmesini umuyoruz” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca, Trump’ın süreç çerçevesinde Katar ile de görüşecek olduğu bildirildi.

TRUMP’IN GAZZE PLANI BAŞLIYOR

Trump’ın Gazze planı hakkında medyaya bazı bilgiler sızdı. Bu bilgilere göre, Hamas ve İsrail’in kabul etmesinin ardından saldırıların duracağı ifade ediliyor. 48 saat sonra Gazze’deki sağ ve ölü tüm İsrailli esirlerin teslim edilmesi planlanıyor. Gazze, teknokrat bir geçici yönetim tarafından yönetilecek; bu süreçte bir barış gücünün güvenlik sağlaması öngörülüyor ve güvenliğin sağlandığı alanlardan İsrail ordusunun kademeli olarak çekilmesi bekleniyor. Geçici yönetim, Gazze’yi Ramallah yönetimi gerekli reformları tamamladıktan sonra devredecek. Hamas’ın silah bırakacağı belirtilirken, İsrail’in bölgede kalmak isteyen Hamas yöneticilerine dokunmayacağı, başka ülkelere gitmek isteyen yöneticilere ise izin verileceği aktarılıyor. Gazze’deki Filistinlilerin bölgede kalmasının teşvik edileceği vurgulanıyor; göçe zorlanmayacakları ve gitmek isteyenlerin geri dönebilecekleri ifade ediliyor.

TRUMP VE NETANYAHU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARI

Bu akşam saat 18.00’de yapılması planlanan Trump ve Netanyahu görüşmesinin yaklaşık iki saat sürmesi bekleniyor. Görüşmede Trump’ın Netanyahu’ya Gazze planı konusunda baskı yapmasının gerekeceği düşünülüyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.