BURSA’DA DEPREM GERÇEKLEŞTİ
Bugün saat 13:43’te merkez üssü Bursa’nın Nilüfer ilçesi olan 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu sarsıntı başta Bursa olmak üzere, İstanbul ve çevresindeki illerde de hissedildi. Deprem, can veya mal kaybına yol açmadı fakat bölgede yaşayanlarda kısa süreli bir panik oluşturdu.
PROF. DR. OKAN TÜYSÜZ’DEN AÇIKLAMALAR
NTV canlı yayınına katılan Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremin ardından önemli bilgileri paylaştı. Tüysüz, Bursa’nın içerisinden diri fay hattı geçen 24 il arasında bulunmasına dikkat çekerek, “Diri fay, geçmişte 6 ve üzeri büyüklükte deprem üretmiş ve gelecekte de üretme potansiyeli olan faylar anlamına geliyor. Bursa, deprem potansiyeli olan illerimizden biri. Bu nedenle yaşanan sarsıntı, daha büyük bir depremin habercisi olmasa da uyarıcı bir nitelik taşıyor” şeklinde konuştu.
TARİHİ DEPRESYONLAR VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Bursa’nın geçmişte büyük depremlerle sarsıldığını anımsatan Tüysüz, “Bursa, geçmişte 7 büyüklüğüne yakın iki önemli deprem yaşamış bir bölge. Bu depremler, yangınlarla birleşerek ciddi hasarlar yaratmıştı. Bugünkü depremin olduğu fay, Marmara Depremi’ni beklediğimiz Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın kuzey koluna uzak” dedi. Ayrıca Tüysüz, “Şu anlamda Bursa’ya uyarıcı olması lazım; içerisinden fay geçen bir ilimizdir. Bütün bu çalışmaların sonucu önlem almaya dayanıyor” ifadelerini kullandı.