CAN UZUN’UN ETKİSİ VE ALMAN BASINI
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Eintracht Frankfurt’un Galatasaray’ı 5-1’lik bir skorla yendiği karşılaşmada Can Uzun, attığı etkileyici golle sadece maçı değil, Avrupa futbolunu da sarsmayı başardı. 19 yaşındaki genç yetenek, Almanya’da büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Performansı kadar Türk Milli Takımı’nı seçmesi de Alman medyasında geniş bir yankı uyandırdı.
ALMAN FUTBOLUNA KAYIP
Almanya’nın önde gelen yayın organlarından BILD, Can Uzun’un Türkiye’yi tercih etmesini “Alman futbolu için büyük kayıp” olarak değerlendirdi. Haberde, Almanya Futbol Federasyonu Sportif Direktörü Rudi Völler’in genç oyuncuyu ikna etmek amacıyla evine kadar gidip, fakat bu konuda başarılı olamadığına dikkat çekildi.
FAYDALILIK VE GEÇ KALMA
Gazete, “Can Uzun, Galatasaray’da yeterince etkili olamayan Leroy Sane’den çok daha faydalı olurdu.” şeklinde ifadelerle durumu anlatıyor. Almanya basını, Can Uzun’un yeteneklerinin uzun zamandır bilindiğine fakat federasyonun bu konuda geç kalmasından dolayı eleştiriler getiriyor. Genç yeteneğin gelişimi dikkatle takip edilirken, milli takım için atılan somut adımların yetersiz olduğu belirtiliyor.
EUROPA’DA TANINMA
Can Uzun’un yükselişi, yalnızca Almanya’da değil, Avrupa genelinde de gözlemleniyor. Bu yıl Golden Boy Web ödülü için aday gösterilen 100 futbolcu arasında 4 Türk ismi yer aldı. O isimler arasında Arda Güler (Real Madrid), Kenan Yıldız (Juventus), Can Uzun (Frankfurt) ve Yasin Özcan (Anderlecht) bulunuyor. Geçtiğimiz yıl, bu prestijli ödülü kazanma başarısını Kenan Yıldız göstermişti.