‘Casperlar’ Suç Örgütünde 57 Çocuğa Dava Açıldı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu, ‘Casperlar’ isimli suç örgütü üzerine kapsamlı bir soruşturma yürüttü. Bu süreçte Bahçelievler, Bağcılar, Beşiktaş, Beykoz, Çekmeköy, Esenler, Güngören, Kadıköy, Küçükçekmece, Sultanbeyli, Sultangazi ve Şişli ilçeleriyle birlikte İzmir’in Çeşme ilçesinde operasyon gerçekleştirildi. Yapılan araştırmalarda, örgütün çok sayıda çocuğu kendi yasadışı faaliyetlerinde kullandığı tespit edildi.

SUÇLAMALAR VE İDDİANAME

Örgütle ilgili 41 yurttaşın zarar gördüğü belirtilirken, 4 kişinin de yaşamını yitirdiği bildirildi. İddianame hazırlanarak 68 şüpheli hakkında suçlamalar yapıldı. Şüphelilerin, ‘suç işlemek amacıyla kurulan suç örgütüne üye olma’, ‘nitelikli yağma’, ‘tasarlayarak kasten öldürme’, ‘kasten öldürme’, ‘tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘ruhsatsız ateşli silah ve mermi bulundurma veya taşıma’ ve ‘sayı ve nitelik bakımından vahim silah veya mermi bulundurma’ suçlarından yargılanması talep edildi.

TUTUKLULUK DURUMU

Soruşturma sürecinde 38 çocuğun tutuklu olduğu bilgisine ulaşıldı. Bu durum, örgütün faaliyetlerinin ciddiyetini ve çocukların maruz kaldığı kötü şartları gözler önüne seriyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Sdg’nin Yıktığı Köprüler Sivilleri Çaresiz Bıraktı

Suriye ordusu, Deyr Hafir operasyonu öncesi açtığı insani koridoru, SDG’nin köprüleri imha etmesi nedeniyle tıkadı. Siviller zor koşullarda tahliye olmaya çalıştı. Askeri operasyon ertelendi.

Ufuk Özkan’ın Kardeşinden Üzücü Açıklama Geldi

Karaciğer nakli bekleyen Ufuk Özkan'ın kardeşi Umut, donör olma girişiminin olumsuz sonuçlandığını duyurdu. Oyuncunun durumu için umutlar azaldı.

Gaziantep’te Çöpe Atılan 110 Bin TL Bulundu

Hüseyin Ertürk, 110 bin TL'yi bulunduğu poşetle birlikte yanlışlıkla çöpe attı ve durumu bankaya bildirdiğinde farkına vardı.

Darıca’da Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Kapanıyor

Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki 33 yıllık hayvanat bahçesi, işletmecinin isteğiyle kapatıldı. Tesis kapandı ve hayvanlar başka illere taşındı.

Avrupa Ülkeleri Grönland İçin Asker Gönderiyor

Avrupa ülkeleri, Başkan Trump'ın Grönland'ı ilhak etme tehditlerine karşı asker göndererek direnç göstermeye çalışırken, Beyaz Saray bu hamlelerin stratejik planları etkilemeyeceğini belirtti.