Celal Mümtaz Akıncı ‘Yeni Yol’ Lideri Oldu

ÜÇ PARTİNİN ORTAK GRUP OLARAK HAREKETİ

Üç siyasi yapının Meclis’te birlikte hareket etme amaçlı kurduğu çatı partinin Genel Başkanlığına Celal Mümtaz Akıncı seçildi. Yeni Yol’un Genel Başkanı olarak bilinen Akıncı, memleketi Afyonkarahisar’da yaklaşık 10 yıl boyunca Baro Başkanlığı görevi üstlendi.

AYM ÜYELİĞİ VE HUKUK ALANINDAKİ GÖREVLERİ

Akıncı, daha sonra baro başkanları tarafından gerçekleştirilen seçimde en yüksek oyu alarak Meclis’e gönderilen üç aday arasında yer aldı ve 2010 yılında Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine seçildi. Yaklaşık 12 yıl AYM üyeliği yaptıktan sonra Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığı görevini de yürüttü. 2022 yılında emekli olan Akıncı, sonrasında DEVA Partisi’ne katıldı ve partinin son kongresi sonrası Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.