Çerçioğlu: “Özgür Özel Yalan Söylüyor.”

AÇIKLAMALARDA KENDİSİNİ SAVUNDU

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti’ye katılmasının ardından CNN Türk’te Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ile bir röportaj yaptı. Çerçioğlu, “9 Nisan’da 2 bürokratımla birlikte Özgür Özel ile görüşme gerçekleştirdik. Eğer bir davam ya da korkum olsaydı oraya şehir planlamacım ile değil avukatım ile giderdim. Benim alnım ak, başım dik” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

ÖZEL’İN SÖZLERİNE YANIT VERDİ

Çerçioğlu, Özgür Özel’in kendisine yönelik beyanlarına da cevap verdi. “Hayır, hiçbir şekilde bu konu geçmedi, bu konu geçmedi” ifadelerini kullanan Çerçioğlu, “Konu sadece Kuşadası planlarıydı. Bu yüzden yanımda şehir planlamacım vardı” dedi. Ek olarak, “Özgür Özel doğruyu söylemiyor. Böyle bir şey de söylenmedi” diyerek karşı görüşlerini aktardı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Özlem Çerçioğlu, CHP’den istifa edip AK Parti’ye katılması sonrası Özgür Özel hakkında hakaret içerikli sözler nedeniyle avukatı aracılığıyla Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Özlem Çerçioğlu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben ve üç belediye başkanımız, Cumhuriyet Halk Partisi içinde yaşadığımız sorunlar konusunda defalarca partinin yetkili makamlarında çözüm aramamıza rağmen maalesef bir sonuca ulaşamadık” dedi.

Çerçioğlu, yaşanan antidemokratik uygulamaların yanı sıra kendi prensipleri olan dürüstlük ve kamu ahlakından taviz vermeme ilkelerini vurguladı. “Bu noktaya gelinmemesi için her seviyede dürüstlük, ahlak, yasalara uygunluk taleplerini dile getirdiklerini” kaydeden Çerçioğlu, şahsı ve ailesinin hedef alındığını ifade etti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe’den İki Futbolcu Afrika Uluslar Kupası İçin Ayrıldı

Fenerbahçe, Süper Lig'de Konyaspor ile oynayacağı maç için hazırlıklara başladı. Youssef En-Nesyri ve Dorgeles Nene, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle İstanbul'dan ayrıldı.

Özgür Özel Açıkladı: Asgari Ücret 39 Bin TL Olmalı

CHP Lideri Özgür Özel, Kayseri'deki mitingde asgari ücretin 39 bin lira olması gerektiğini, işverenin yükünün prim desteğiyle 29 bin liraya indirilebileceğini açıkladı.

Sentinel Uyduları İle Konya ve Bursa’da Deformasyon Keşfi

Yapılan uydu incelemeleri, Konya ve Bursa ovalarında yıllık 5–10 santimetre arasında yer altı çöküntüleri tespit etti. Uzmanlar, yer altı suyu kullanımı ve fay hareketlerinin risk taşıdığına dikkat çekti.

İBB Meclisinden İSPARK Otopark Ücretlerine Zam Kararı

İBB Meclisi, İSPARK'taki otopark ücretlerini bölgelere göre artırarak 12 saatlik ücretin 550 liraya kadar yükselmesini onayladı.

Güllü Olayında Üçüncü Kişi İddiası Gündemde

Yalova'da ünlü şarkıcı Gül Tut, namıdiğer Güllü'nün ölümü üzerine kızı Tuğyan Ülkem Gülter "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. Oğulları Tuğberk hakkında da yeni iddialar ortaya atıldı.