YALOVA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMASI
Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, Yalova Adliyesi’ne gelen Tut’un çocukları Tuğberk Yağız ile Tuğyan Ülkem Gülter ve olay anında evde bulunan Sultan Nur Ulu, avukatları aracılığıyla ifade verdi. Soruşturma sürecinin titizlikle yürütüldüğü ifade alma oturumu, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz’ün katılımıyla yaklaşık beş saat sürdü. Kardeşler ve Ulu, olay günü yaşadıklarını detaylı bir şekilde anlattı.
Olay günü İstanbul’da olduğu tespit edilen Tuğberk Yağız Gülter, yaşadığı sitenin güvenlik kameralarında kaydedildiğini belirtti. Çınarcık ilçesine kardeşinin araması sonrası geldiğini açıklayan Gülter, “Olay günü evin salonunda oynadık ve güzel bir gece geçirdik. Odaya geçtiğimizde annem bizimle birlikteydi ve olayın gerçekleştiğini gördük” dedi.
AİLENİN AÇIKLAMALARI
Adliyeden çıkışta aile avukatlarıyla basın mensuplarına açıklama yapan Gülter, olayın detaylarıyla ilgili avukatlarının bilgi vereceğini söyledi. İstanbul’da nişanlısıyla birlikte bulunduğunu kaydeden Tuğberk Yağız Gülter, Türkiye halkına seslenerek, “Bize acımızı yaşatmadınız. Bize iftiralar attınız, canımız yanıyor. Siz buna ekmek bandınız. Annemin şarkılarıyla ağladınız ama bizleri süründürdünüz” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Hani Türkiye’nin vicdanı, nerede insanlığı? Daha annemin mezarına gidemedik. Herkes orada ama biz gidemiyoruz” dedi. Kızı Tuğyan Ülkem Gülter ise annesinin vefatından duyduğu derin üzüntüyü ifade ederek, “Hakkımı helal etmiyorum. Annemin de konuşanlara hakkını helal etmediğine eminim. Bizim acımızı yaşatmadıklarını herkes biliyor” diye konuştu.
SUÇ DUYURUSU HAZIRLIĞI
Kardeşlerin açıklamalarının ardından, dosya ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan aile avukatlarından Mert Erdoğan, olayın ilk gününden beri ses kayıtlarının kriminal inceleme için gönderildiğini, otopsi raporunun kesin sonucunu beklediklerini belirtti. Diğer avukat Muharrem Çetin ise, “Soruşturma titizlikle devam ediyor. Bugün müşteki olarak ifade verdik, dosyanın şüphelisi olarak değil. Kamera kayıtlarına ilişkin çözümler henüz gelmedi. Önümüzdeki hafta gerekli kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.