Çok sayıda harç ve cezaya zam geliyor

Türkiye İstatistik Kurumu, Ekim ayı 12 aylık ortalamalara göre Yİ-ÜFE'yi yüzde 5.58 olarak açıkladı. Yürürlükteki mevzuata göre, 2016 yılında çeşitli harç ve cezaların artırılmasına esas olacak yeniden değerleme oranının temeli 12 aylık ortalamalara göre Yİ-ÜFE olması sebebiyle, Bakanlar Kurulu, 2016 yılı için geçerli olacak yeniden değerleme oranın, TÜİK'in bu verisini esas alarak Aralık ayı içinde açıklayacak.

Bakanlar Kurulunun bu oranı yüzde 50 arttırma ve yüzde 50 azaltma yetkisine sahip. Ayrıca, geçtiğimiz yıl yeniden değerleme oranı 10,11 düzeyindeydi. A, F ve H sınıfı ehliyetler 246,7 liradan 2016 yılında 261 liraya, B sınıfı ehliyet 501 liradan 530,1 liraya, E ve D sınıfı ehliyetler ise 756 liradan 799,8 liraya yükselmesi bekleniyor.

Pasaport harçlarında ise defter ücreti dahi 6 aylık 188,3 liradan 199,2 liraya, 1 yıl için 237,2 liradan 251 liraya, 2 yıl için 334,9 liradan 354,3 liraya, 3 yıl için 440,9 liradan 466,5 liraya, 4-10 yıl için ise 587,5 liradan 621,6 liraya çıkması bekleniyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Erzurum’da Feci Kaza: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Erzurum'da gerçekleşen feci trafik kazasında, ilk bilgilerin doğrultusunda 4 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Epstein’in Putin ile Görüşme Çabaları Belgelerde Ortaya Çıktı

Pedofili suçlamalarıyla tanınan milyarder Jeffrey Epstein'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile iletişim kurma girişiminde bulunduğu belirlendi.

İstanbul’da Banka Soygunu Gerçekleşti

İstanbul Eminönü'ndeki bir bankada gerçekleşen soygun sonrası, soyguncu 32 bin lira ile kaçtı. Polis, faile ulaşmak için geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Galatasaray Can Armando Güner’i Transfer Etti

Galatasaray, Gladbach'tan Türk asıllı Arjantinli oyuncu Can Armando Güner'i transfer ettiğini duyurdu. Sosyal medya üzerinden "Hoş geldin Can Armando Güner" paylaşımında bulundu.

İstanbul’daki Uyuşturucu Operasyonunda 13 Kişi Tutuklandı

İstanbul'da gerçekleştirilen uyuşturucu soruşturması sonucu, Dilek İmamoğlu’nun kardeşi Ali Kaya'nın da bulunduğu 13 kişi tutuklandı.