Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki cuma namazı sonrasında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
ORMAN YANGINLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR
Orman yangınları konusunda değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Çok büyük bir felaketle karşı karşıya kaldık. Bütün itfaiyeci kahramanlarımız ellerinden gelen her türlü kahramanlığı yaptılar. Ateş çemberi içerisinde kalan bu kahramanlar oralardan sıyrılamadı ve şehitlerimiz ebediyete uğurlandı. 27 uçak aktif, 105 helikopterle yangın söndürme faaliyetleri devam ediyor. 6 bin kara aracı, 25 bin personel bu mücadeleyi sürdürüyor.” sözlerini kullandı.
RUSYA-UKRAYNA İLİŞKİLERİ ÜZERİNE DEĞERLENDİRMELER
Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye-Rusya-Ukrayna Üçlü Toplantısı ile ilgil sorulara da yanıt veren Erdoğan, “Belki bu hafta içerisinde Putin’le ve Trump’la görüşmeler yapmak suretiyle bu liderleri İstanbul’da bir araya getirebilir miyiz, bunun gayreti içerisinde olacağız.” şeklinde konuştu.
then "Add to Home Screen"