Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan F-35 ve Enerji Güvenliği Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bloomberg ile gerçekleştirdiği röportajda, “Sayın Trump’ın tekrar göreve gelmesiyle birlikte Türkiye ve ABD ilişkilerinde daha makul ve olumlu bir zemine geçilmesi yönünde bir fırsat doğmuştur. Türkiye’nin ödemesini yaptığı F-35 uçaklarının teslim alınması ve programa yeniden dahil edilmesi, iki stratejik ortak olan Türkiye ve ABD’nin yanı sıra NATO’nun güvenliği için de önemli ve gereklidir” dedi. Erdoğan, bu konunun Türkiye’ye yönelik haksız bir müdahale olduğunu belirterek, “Bizim için temel olan, Türkiye’nin itibarı ve bankamızın haksız bir şekilde cezalandırılmamasıdır. Görüşmeler bu çerçevede devam ediyor. Temennimiz hem hukuka uygun hem de iki ülke arasındaki stratejik ortaklıkla uyumlu adil bir sonuca ulaşılmasıdır” şeklinde konuştu.

ENERJİ GÜVENLİĞİ KONUSUNDAKİ NET DURUŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin duruşu nettir; biz milli menfaatlerimiz ve enerji güvenliğimiz doğrultusunda hareket ediyoruz. Hidrokarbon ihtiyacının büyük bir kısmını ithalat yoluyla karşılayan bir ülke olarak, enerji güvenliğimizi etkileyecek her başlıkta dikkatli ve dengeli bir biçimde hareket etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

BÖLGESEL DENGELERDE ÖNE ÇIKAN ROLÜMÜZ

Erdoğan, “Türkiye olarak hem Sayın Putin’le hem Sayın Zelenskiy’le doğrudan konuşabilen; aynı zamanda Washington ve Brüksel hatlarında, NATO ve Birleşmiş Milletler nezdinde somut girişimlerde bulunarak güçlü ve dengeli diplomatik temaslar yürüten tek aktörüz” şeklinde değerlendirmeler yaptı. Türkiye, Hamas ile İsrail arasında Ekim ayında sağlanan ateşkes anlaşmasında önemli bir rol üstlenmiş durumda. Erdoğan, “Gazze’de konuşlandırılacak Uluslararası İstikrar Gücü’nün başarı şansı, sahada meşruiyeti olan aktörlerin içerisindeki varlığına bağlıdır. Türkiye dahil Şarm el Şeyh Deklarasyonu’na taraf olan ülkelerin bu süreçte en meşru aktörler olduğunu unutmamak gerekir. Türkiye’nin olmadığı bir mekanizmanın, Filistin halkının güvenini kazanması zordur. Hem Filistin ile derin tarihî bağlarımız hem de İsrail ile geçmişte yürüttüğümüz güvenlik ve diplomasi kanalları, NATO üyesi olarak bölgesel etkinliğimizle birleştiğinde bu tür bir misyonun anahtar ülkesi konumundayız” şeklinde konuştu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Esenyurt Eski Başkanı Ahmet Özer’e Hapis Cezası Verildi

Esenyurt'un eski belediye başkanına terör örgütüne üye olmaktan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Devlet Bahçeli, mahkeme kararını eleştirerek temyiz edilmesi gerektiğini belirtti.

Doğukan Güngör Kızılcık Şerbeti Dizisinden Çıkarıldı

Uyuşturucu soruşturmasında testi pozitif çıkan Doğukan Güngör, 'Kızılcık Şerbeti' dizisinden çıkarıldı. Güngör, yaşanan sürecin acımasızlığını vurgulayarak hataların insana özgü olduğuna dikkat çekti.

Balıkesir Sındırgı’da 5.2 Büyüklüğünde Deprem Gerçekleşti

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 5.2 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Şiddeti çevre illerde de hissedildi, fakat ilk bulgular olumsuz bir durumu işaret etmiyor.

Bakan Bayraktar’dan Akkuyu Açıklaması: Nükleer Enerjiyle Yeni Dönem

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, 2026'da Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nden elektrik üretmeye başlayacaklarını ve yeni projelerle Türkiye'yi nükleer enerji alanında yükselteceklerini açıkladı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’den Hapis Ceza Açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in 6 yıl 3 ay hapis cezasını evrensel hukukla çeliştiği ve "Terörsüz Türkiye" hedefine aykırı buldu.