ERDOĞAN’IN KONUŞMASI VE ŞEHİT YAKINLARINA YERLEŞTİRME
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Kura Töreni”nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Şehitlerimizin manevi gölgeleri, asırlardır olduğu gibi bugün de bize refakat ediyor. Şehit ve gazi yakınlarını daima bağrıma basmış bir milletiz. Bu vatan bize şehitlerimizin emanetidir.” şeklinde konuştu. Bugünkü atamayla birlikte toplamda 55 bin 947 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu sektöründe istihdam edilmesinin gerçekleştirileceğini söyledi.
ŞEHİTLERİN KABİRLERİ BİRER SİPER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlerin kabirlerini emperyalist güçlerin taşeronluğunu üstlenen ihanet ve işgal odaklarına karşı kazılmış siperler olarak tanımladı. “O siperler aşılmadı aşılmayacak.” ifadesini kullanan Erdoğan, terörle mücadelenin en etkin şekilde sürdürüldüğünü vurguladı. “Milli birlik ve dayanışma ruhumuza usul kuranların planlarını hep birlikte yırtıp attık. Vatanımıza namahrem ellerin değmesine izin vermedik. Zorlu imtihanlardan geçtik. Birliğimize pusu kuranların planlarını bozduk.” diye belirtti.
İSRAİL’İN SALDIRILARINA TEPKİ
Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına yönelik tepki gösterdi. “Başında Gazze kasabı Netanyahu’nun bulunduğu katliam şebekesi her gün bir ülkeye saldırarak zalimlikte ve barbarlıkta sınır tanımıyor. 23 aydır tüm insanlığın gözleri önünde gerçekleştirilen bu soykırıma en güçlü tepki yine Türk milletinden ve Türkiye Cumhuriyeti’nden yükseliyor.” diyerek, bu durumu eleştirdi. Türk milletinin geçmişten gelen gücünü vurgulayan Erdoğan, “Biz, bize sataşanların daha iki, üç nesil önce geldiği topraklarda yüzyıllar boyunca hüküm sürdük, tüm cihana nizam verdik, adaletin kılıcı olduk.” ifadelerini kullandı.
COĞRAFYADA EV SAHİPLİĞİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bu coğrafyada ev sahibiyiz. Bin yıldır buradayız inşallah kıyamete kadar da yine burada olacağız.” şeklinde sözlerini sonlandırdı. Bu yorum, Türkiye’nin tarih boyunca bu topraklarda sahip olduğu rolün ve ev sahipliğinin altını çizdi.