YKS 2025 SÜRECİNDE ÖNEMLİ GELİŞMELER
Üniversite adayları, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2025 sürecinde sona yaklaşıyor. Sınav sonuçlarını dikkate alarak adaylar, tercihlerini yapmaya başladı. 1 Ağustos’ta başlayan tercih dönemi, 13 Ağustos’a kadar devam edecek.
HUKUK FAKÜLTESİ GİRİŞ BARAJI 125 BİN OLDU
Danıştay 8. Dairesi, hukuk fakültelerine girişteki başarı sıralaması barajını 100 bin olarak belirleyen düzenlemeye yönelik yürütmeyi durdurma kararı aldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu karara binaen 2025-YKS tercih sürecinde hukuk fakültelerine giriş başarı sıralaması barajı 125 bin olarak belirlenmiştir” ifadesini kullandı. Adayların hukuk fakültesi tercihlerinin artık 125 bin baraj sıralamasına göre yapılabileceği belirtildi. ÖSYM sisteminde tercih işlemlerine dair gerekli güncellemelerin sürdüğü, güncel tercih sisteminin gün içerisinde açılacağı açıklandı.
TEKRAR DÜZENLEME İMKANI SUNULACAK
Tercih süreci 13 Ağustos’a kadar devam edeceği için daha önce tercih yapan adaylar, listelerini yeniden düzenleyebilecek. Bu durumun adaylar açısından herhangi bir mağduriyet yaratmayacağı vurgulandı. Özvar, “Bu vesileyle tüm adaylarımıza başarılar diliyor, tercihlerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
ADalet BAKANINDAN AÇIKLAMALAR
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, geçtiğimiz hafta hukuk fakültelerindeki başarı sıralaması barajının yükseltilmesine dair açıklama yaptı. Tunç, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda, “Güçlü bir adalet sisteminin, nitelikli ve alanında uzman hukukçularla mümkün olduğunu” ifade etti. Ayrıca, “Türkiye Yüzyılı’nın ilk strateji belgesi olan Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde de yer verdiğimiz hedef doğrultusunda, artık hukuk fakültelerine yalnızca başarı sıralamasında ilk 100 bin içinde yer alan adaylar kabul edilecektir” dedi.
GEREKEN BİR KONU OLAN NİTELİKLİ EĞİTİM
Bakan Tunç, güçlü bir adalet sistemi için nitelikli hukuk eğitiminin temeli olduğuna dikkat çekti ve “Hukuk fakültelerinin kontenjanları azaltılmış ve başarı sıralaması barajı ilk 100 bine yükseltilmiştir” bilgisini verdi. Bu adımın, daha nitelikli hukuk eğitimi vizyonunun önemli bir parçası olduğu belirtildi. Adalet Bakanlığı olarak oluşturulan Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde, “Artık hukuk fakültelerine yalnızca başarı sıralamasında ilk 100 bin içinde yer alan adaylar kabul edilecektir” ifadesiyle iletişime geçildi. Bakan, millet adına karar veren hakim ve savcıların daha güçlü yetişmelerinin adalet sistemine duyulan güveni artıracağına inandığını belirtti. Adaylara tercih süreçlerinde başarılar diledi.
then "Add to Home Screen"