Dem Parti Heyeti İmralı’yı Ziyaret Etti

TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİNE YENİ ADIM

Terörsüz Türkiye sürecinin önemli bir aşamasına geçiliyor. Terör örgütü PKK’nın gelecek haftada silah bırakmasının beklenmesiyle birlikte kritik bir dönemece girilmiş durumda. Bu aşamada temas trafiği de artmışken, bugün DEM Parti heyeti İmralı’ya yöneldi. Heyette, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ve Avukat Faik Erol yer alıyor. Görüşmelerin, silah bırakma sürecinin ele alınması amacıyla yapıldığı düşünülüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, DEM HEYETİNİ KABUL EDECEK

Hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEM Parti İmralı Heyeti’ni Beştepe’de kabul edecek. DEM heyetinin CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de ziyaret etmesi bekleniyor. Azerbaycan ziyaretinin ardından Türkiye’ye dönerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör örgütünün silah bırakma kararını uygulamaya başlamasıyla süreç biraz daha hız kazanacak. Silahın, kanın, gözyaşının milletimizin gündeminden tamamen çıkmasıyla önümüzde yepyeni bir kapı ardına kadar açılacak.” dedi.

Erdoğan’a, DEM Parti’nin PKK’nın silah bırakmasıyla ilgili önümüzdeki haftayı işaret ettiğini ve kendisinin de DEM Parti heyetini kabul edeceğini hatırlatan bir basın mensubunun sorusu üzerine, “İlgili kurumlarımız her adımı, her hamleyi titizlikle takip ediyor ve gerekli adımları atıyor. Bu süreci kendi haline bırakmayız, provokasyonlara da müsaade etmeyiz. Titizlikle çalışıyor, emin adımlarla ilerliyoruz. DEM Parti heyetiyle de Terörsüz Türkiye hedefine ulaşmak için bugüne kadar atılan adımları ve bundan sonrasını ele alacağız. Kabulümüz önümüzdeki hafta içinde olacak. Bu konuda Özel Kalem Müdürüm Hasan Doğan Bey kendileriyle irtibat sağlayarak randevu tarihini verecek.” ifadelerini kullandı. Erdoğan, görüşmede kendisinin yanında Genel Başkan Vekili Efkan Ala ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın da yer alacağını belirtti. “Terör örgütü PKK’nın silah bırakması, Türkiye için hem güvenlik hem demokrasi hem de kalkınma alanlarında yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır.” şeklinde düşüncelerini paylaştı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.