OLAYIN ORTAYA ÇIKMASI
Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki Fesleğen Mahallesi’nde yaşanan bu korkunç olay, güvenlik kamerası görüntüleri sayesinde gün yüzüne çıktı. İki yıldır yatalak olan H.G.G.’nin bakıcılığını üstlenen A.K., sabah eve girdiğinde yaşlı kadını kanlar içinde ve baygın bir şekilde buldu. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine sağlık ekipleri olay yerine geldi ve kadın, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tıbbi kontrollerde kadının beyin kanaması geçirdiği belirlendi ve yoğun bakımda tedavi altına alındı.
GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ
Yaşlı kadının darp edildiği gerçeği güvenlik kameraları kayıtları ile anlaşıldı. Ekipler, H.G.G.’nin 37 yaşındaki oğlu M.G. tarafından dövüldüğünü tespit etti. M.G.’nin, “Para bul, para bul bana. Para bulursan defolup gideceğim buradan” şeklinde bağırarak annesine şiddet uyguladığı kaydedildi. Gece saat 23.30’dan 01.30’a kadar süren şiddet anlarında, H.G.G. feryat ederek “Allah” diye haykırdığı; acı içinde olması rağmen kendini korumaya çalıştığı görüntüleri izleyen herkesin yüreğini dağladı.
ŞİKAYETİN ARDINDAN GELEN TEHDİT
Olayın ortaya çıkmasından sonra, annesinin tedavisi için bakıcıyı suçlayan M.G., A.K.’ya yönelik olarak, “O bakıcıyı da balkondan aşağıya atarak öldüreceğim” şeklinde tehditlerini iletti. A.K., bu tehditler karşısında M.G.’den şikayetçi oldu. Öte yandan, H.G.G.’yi daha önce de defalarca darp ettiği ileri sürülen M.G.’nin 7 yıllık tıp eğitiminin ardından babasının ölümünden sonra psikolojisinin bozulduğu ve tedavilere uymadığı için saldırgan davranışlar sergilediği öğrenildi.