Ders kitabı paylaşımları MİT’e bildirildi

Sosyal medyada Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı ders kitabı hakkında çıkan maksatlı haberlere karşı Milli İstihbarat Teşkilatı harekete geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ders kitaplarıyla ilgili sosyal medyaya yansıyan ‘Kara propaganda, cinsiyetçi, toplumun örf ve adetleriyle uyuşmayan’ paylaşımları Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) bildirdi.
Talim Terbiye Kurulu Başkanı (TTKB) Alpaslan Durmuş, paylaşımların dünyanın dört bir yanından FETÖ’cüler tarafından yönetilen sahte hesaplar aracılığıyla organize edildiğinin tespit ettiklerini söyledi. Durmuş, “Söz konusu kitapla ilgili sosyal medyada hem solcuları hem sağcıları kışkırtacak kapsamlı bir kara propaganda başladı” dedi.

SALDIRI BAŞLADI

Durmuş, FETÖ’nün yıllarca finans kaynağı olan ders kitapları yayıncılığından çıkarılmasıyla sosyal medyada ders kitaplarına ilişkin büyük bir saldırının başladığını savundu. Durmuş, “Saldırılarla ders kitaplarının yanı sıra hükümetin ve devletin öğrencilere dağıttığı ücretsiz ders kitapları da hedef alındı. Sahte hesapları ve halkı kışkırtan paylaşımlarını dosyalayarak MİT’e sunduk. Bunlar dünyanın dört bir yanından FETÖ’cü hesaplar. Ukrayna’dan, Almanya’dan, Avustralya’dan paylaşımlar. Bizim ders kitaplarımızda iddia edilen paylaşımların hiçbiri yok. Milletimiz rahat olsun” diye konuştu.

HÜRRİYET

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kasım Garipoğlu’nun Yalısında Uyuşturucu Partisi İddiaları

Ünlü isimlere düzenlenen uyuşturucu operasyonunun ikinci dalgasında, Kasım Garipoğlu’nun yalısından çıkan bilgiler büyük yankı uyandırdı. Türkiye bu gelişmeleri merakla takip ediyor.

Tatil Kredisi İle Hayallerinize Kolayca Ulaşın

Yoğun yaşam koşulları, tatil ihtiyacını artırıyor. Ancak artan tatil maliyetleri, bütçe yönetimini zorlaştırıyor. Bu durumda finansal çözümler, tatil planlarını gerçekleştirmek isteyenler için önemli bir seçenek sağlıyor.

AK Parti’nin Terörsüz Türkiye Raporu Meclis’e Sunuldu

AK Parti, terörsüz Türkiye sürecine dair 60 sayfalık bir rapor hazırladı. Rapor, 15 başlık içeriyor ve kendini fesheden terör örgütlerine yönelik yasal düzenlemeler öneriyor.

Şam-SDG-ABD Anlaşmasında Görüşmeler Hız Kazandı

Şam yönetimi ile SDG güçleri arasındaki entegrasyon mutabakatı için görüşmelerin hızlandığı bildirildi. Mart ayında başlayan bu süreçte ilerleme kaydedildiği ifade ediliyor.

Ezgi Eyüboğlu Ve Diğer 7 Kişi Gözaltında

İstanbul'da yapılan uyuşturucu operasyonunda oyuncu Ezgi Eyüboğlu'nun da yer aldığı toplam 8 kişi gözaltına alındı.