Dış Ticarette Aralık Ayında Yüzde 13 Artış Gerçekleşti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Aralık ayına dair dış ticaret endekslerini duyurdu. Yayınlanan verilere göre, Aralık 2025’te ihracat birim değer endeksi, önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 13’lük bir artış gösterdi. İhracat birim değer endeksinin ithalat birim değer endeksine oranı ile hesaplanan dış ticaret haddi, Aralık ayında 7,2 puan artışla 92,4 seviyesine ulaştı.

DIŞ TİCARET HADDİNDE DÜZENLİ YÜKSELİŞ

Hesaplamaları yapılan dış ticaret haddinin 2024 yılı Aralık ayında 85,2 olarak belirlendiği görülüyor. 2025 yılı Aralık ayında ise bu rakamın 7,2 puan artışla 92,4’e çıkması dikkat çekiyor. Bu durum, dış ticaret dengesinin iyileşme gösterdiğine işaret ediyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kızıldeniz Krizi Taşımacılık Maliyetlerini Artırıyor

Orta Doğu’daki gerilim, deniz taşımacılığı maliyetlerini yükseltti. Maersk’in CEO’su Clerc, bu artışın tedarik zinciri ve tüketicilere yansıyacağını belirtti.

Kocaeli’de Piknik Tüpü Gaz Sızıntısı Bebeğin Ölümüne Neden Oldu

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde piknik tüpünden sızan gaz nedeniyle bir bebek hayatını kaybetti. Olay, aileyi derin bir üzüntüye boğdu.

Hataylı TIR Şoförü Hüseyin Fırat’ın Acı Kaybı

İran'da İsrail füzesiyle yaralanan TIR şoförü Hüseyin Fırat, tedavi sürecinin ardından hayatını kaybetti. Fırat, 29 yaşındaydı.

Japonya Sosyal Medya Düzenlemelerine Katıldı

Instagram, Japonya'daki genç kullanıcılarının intihar, kendine zarar verme ve uyuşturucu aramalarını ailelerine bildireceğini açıkladı. 13-17 yaş arası çocukların güvenliğini hedefliyor.

Hürmüz Boğazı’nda Savaşın Etkileri Artarak Devam Ediyor

Hürmüz Boğazı'nda İran'ın mayın tehdidi altında, ABD Donanması bölgedeki coğrafi kısıtlamalar nedeniyle etkin hareket edemiyor. Bu durum, bölgedeki güvenlik endişelerini artırıyor.