Dışişleri Bakanlığı Uyardı: Nepal’e Gitmeyin!

Dışişleri Bakanlığı, Nepal’de yaşanan mevcut durum nedeniyle önemli bir seyahat uyarısı yayınladı. Yapılan duyuru, Nepal’de artan siyasi istikrarsızlık, olası protestolar ve güvenlik sorunları sebebiyle vatandaşların seyahat planlarında dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Dışişleri Bakanlığı, “Nepal’deki güvenlik durumu, ülkede yaşanan son gelişmelerin ardından hassasiyet arz etmektedir. Bu çerçevede vatandaşlarımızın zorunlu olmadığı sürece Nepal’e seyahat etmekten kaçınmaları, ülkede sürekli ikamet eden veya geçici olarak bulunan vatandaşlarımızın tedbirli olmaları ve yerel makamların yönlendirmelerine uymaları tavsiye edilmektedir” şeklinde bir açıklama yaptı.

hassasiyet İFADE EDİLİYOR

Dışişleri Bakanlığı, Nepal’deki son gelişmeler ışığında güvenlik durumunun hassas olduğunu belirterek Türk vatandaşlarına seyahat konusunda uyarıda bulundu. Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, “zorunlu olmadıkça Nepal’e seyahat edilmemesi tavsiye edildi.” ifadesi yer aldı. Ayrıca, hâlihazırda Nepal’de bulunan Türk vatandaşlarına tedbirli olmaları, yerel makamların yönlendirmelerine dikkatle uymaları ve gelişmeleri takip etmeleri gerektiği hatırlatıldı. Ayrıcana, Nepal’e akredite olan Yeni Delhi Büyükelçiliği’nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden gelişmelerin izlenmesinin önemine vurgu yapıldı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Meteoroloji’den Yağış ve 38 Derece Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre bugün öğleden sonra Trakya, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz ve Karadeniz iç kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel yağış görülecek.

Prada, NASA İçin Yeni Kıyafet Tanıttı

Prada ve Axiom Space işbirliğiyle geliştirilen sıvı soğutma ve havalandırma giysisi astronotların uzay kıyafetlerinin altında kullanılmak üzere New York'ta tanıtıldı. Vücuda tam oturan giyside sıcaklığı düzenleyen havalandırma tüpleri bulunuyor.

Fenerbahçe’ye Aziz Yıldırım Dönemi: Milli Takım ve İtalyan Hocalar

Fenerbahçe'de aylardır beklenen seçimli genel kurul gerçekleştirildi ve 8 yıl sonra yeniden başkan seçilen Aziz Yıldırım zafer vurgusu yaptı. Yıldırım, kazananın Fenerbahçe olduğunu söyledi.

Filipinler’i 7.8 Büyüklüğünde Deprem Vurdu

Filipinler'de 7.8 büyüklüğünde deprem oldu. Burias Adası'nı sallayan sarsıntının ardından tsunami uyarısı yayımlandı.

Nükleer Savaş Başlıkları Depolardan Çıkarılıyor

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü dünyadaki nükleer güçlerin toplam 12 bin 187 savaş başlığına sahip olduğunu duyurdu. Bunlardan yaklaşık 9 bin 745'i gerektiğinde kullanılabilecek stoklarda tutuluyor.