Dışişleri’nden İsrail’e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, Yahudi yerleşimcilerin Filistin’in Urif şehrindeki camiye girerek Kuran-ı Kerim’e saldırısı gerçekleştirmesine tepki gösterdi.

Bakanlık, işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudi yerleşimciler tarafından gerçekleştirilen saldırılar hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, son günlerde Batı Şeria’da yeniden artan gerilimden büyük endişe duyulduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Bir grup Yahudi yerleşimcinin, İsrail işgali altındaki Filistin topraklarında yer alan Urif şehrindeki bir camiye girerek kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e yönelik gerçekleştirdikleri saldırıyı lanetliyoruz. Bu kabul edilemez nefret suçunun faillerinin en kısa sürede adalet önünde hesap vermelerini bekliyoruz. Yine Batı Şeria’nın muhtelif yerlerinde yerleşimci grupların yaptıkları saldırıları ve İsrail güçlerince Filistinli bir sivilin öldürülmesini şiddetle kınıyoruz.

​​​​​​​İşgal altındaki Filistin topraklarında Yahudi yerleşimcilerce Filistinli yerel halka, ibadethanelerine, konutlarına ve malvarlıklarına yönelik gerçekleştirilen tüm saldırıların ve İslam düşmanlığı dahil nefret suçlarının engellenmesinin, İsrail Devleti’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan bir yükümlülüğü olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.”

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kasım Garipoğlu’nun Yalısında Uyuşturucu Partisi İddiaları

Ünlü isimlere düzenlenen uyuşturucu operasyonunun ikinci dalgasında, Kasım Garipoğlu’nun yalısından çıkan bilgiler büyük yankı uyandırdı. Türkiye bu gelişmeleri merakla takip ediyor.

Tatil Kredisi İle Hayallerinize Kolayca Ulaşın

Yoğun yaşam koşulları, tatil ihtiyacını artırıyor. Ancak artan tatil maliyetleri, bütçe yönetimini zorlaştırıyor. Bu durumda finansal çözümler, tatil planlarını gerçekleştirmek isteyenler için önemli bir seçenek sağlıyor.

AK Parti’nin Terörsüz Türkiye Raporu Meclis’e Sunuldu

AK Parti, terörsüz Türkiye sürecine dair 60 sayfalık bir rapor hazırladı. Rapor, 15 başlık içeriyor ve kendini fesheden terör örgütlerine yönelik yasal düzenlemeler öneriyor.

Şam-SDG-ABD Anlaşmasında Görüşmeler Hız Kazandı

Şam yönetimi ile SDG güçleri arasındaki entegrasyon mutabakatı için görüşmelerin hızlandığı bildirildi. Mart ayında başlayan bu süreçte ilerleme kaydedildiği ifade ediliyor.

Ezgi Eyüboğlu Ve Diğer 7 Kişi Gözaltında

İstanbul'da yapılan uyuşturucu operasyonunda oyuncu Ezgi Eyüboğlu'nun da yer aldığı toplam 8 kişi gözaltına alındı.