ŞAŞIRTICI DONDURMA OLAYI
Güney Asya’da yer alan Tayland’da bir genç, sokak satıcısından aldığı dondurmayı açtığında içinde yılan kalıntıları buldu. Dondurmanın içindeki yılan kalıntılarını gören genç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Şirin gözlü yılan, daha ölmedin mi?” ifadesini kullandı. Dondurmanın görüntülerini paylaşarak, “Yol kenarındaki bir tezgahtan aldığım siyah fasulye dondurması. Bu gerçek bir resim ve gerçek bir durum” şeklinde açıklamada bulundu.
UZMANLARDAN AÇIKLAMA
Uzmanlar, dondurmanın içindeki yılan kalıntısının Güneydoğu Asya’ya özgü ve hafif zehirli bir tür olan yavru “altın ağaç yılanı” olduğuna dikkat çekti. Bu tür yılanlar, bölgedeki ekosistem için önemli bir yere sahip.
YETKİLİLERE YAPILAN ÇAĞRI
Bir grup Taylandlı, yılanların şans ve bereket getirdiğine inandıkları için genç adama iyi şans diledi. Ancak başka bir grup, hijyen ve üretim standartlarını eleştirerek yetkililere çağrıda bulundu. Olayın ardından genç adam, satın aldığı dondurmayı geri vermek için satıcısına gittiğini belirtti.