Döviz Kurları: Dolar ve Euro Kaç TL?

 

GÜNDEMDE DÖVİZ KURLARI

 

13 Ocak 2025’in ilk günü, vatandaşlar dolar ve euro kurlarındaki değişimleri dikkatle izliyor. Dolar, bugün kaç TL seviyesinde? Euro’nun güncel değeri ne durumda? Detayları aktaralım.

Dolar/TL kuru, alış fiyatı olarak 35,4514 lira, satış fiyatı ise 35,4596 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro’nun TL karşısındaki durumu da merak ediliyor; euronun alış fiyatı 36,2124 lira, satış fiyatı ise 36,2891 lira olarak kaydediliyor.

 

DÖVİZ KURLARINI BELİRLEYEN FAKTÖRLER

 

Döviz kurlarını etkileyen birçok faktör bulunuyor. Bir ülkenin ekonomik ve siyasi durumu, küresel piyasa koşulları gibi durumlar kurlar üzerinde etkili olabiliyor. Enflasyon ve faiz oranları, döviz kurlarını doğrudan etkileyebiliyor. Yüksek enflasyon, yerel para birimini zayıflatırken, yüksek faiz oranları yabancı yatırımları çekerek para birimini güçlendirebiliyor.

Ayrıca, cari açık, kamu borcu ve ekonomik büyüme oranı gibi göstergeler de döviz kurlarında önemli bir rol oynuyor. Siyasi istikrarsızlık, döviz talebini artırarak yerel para biriminin değer kaybetmesine yol açabiliyor.

 

PİYASALARDA OYNANAKLIK YARATAN ETKENLER

 

Merkez bankalarının faiz oranları ve döviz müdahaleleri, kurları dengelemeye yardımcı olan araçlardır. Küresel olaylar ve yatırımcıların döviz beklentileri, piyasalarda oynaklık yaratabiliyor. İhracat ve ithalat dengesindeki değişimler de döviz talebini etkileyerek kurlar üzerinde dalgalanmalara neden olabiliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.