TOPLANTI DETAYLARI
Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen toplantıda, sanayide üretimi, rekabeti ve ihracatı artırmaya yönelik gerekli tedbirler ele alındı. İş gücü piyasası gelişmeleri, istihdam politikaları ve değişen küresel ticaret politikalarının dış ticarete etkileri gibi konular da değerlendirildi.
AÇIKLAMALAR VE GÖRÜŞLER
Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, “Ülkelerin gelecekteki yönünü, karşılaşılan zorluklara verilen tepkiler kadar, zorlukları fırsata dönüştürmeye yönelik atılan adımlar belirleyecektir. Dönüşüm sürecinde Türkiye oldukça avantajlı bir konumdadır.” denildi. Ayrıca, enflasyonla mücadelede kararlılığın önemine dikkat çekildi. Genç ve dinamik nüfus, güçlü sanayi ve üretim altyapısı, stratejik coğrafi konum ve Avrupa ile Asya’daki ilişkilerin derinleşmesi, Türkiye’nin küresel ölçekte önemli fırsatlar sunmasına katkıda bulunuyor.
GELECEK POLİTİKALAR
Ekonomik istikrarı ve sürdürülebilir büyümeyi esas alan ekonomi programı doğrultusunda, mali disiplinden taviz vermeden enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam edileceği belirtildi. Üretken kapasiteyi artıracak, yatırım ve ihracat odaklı politikaların güçlendirileceği ifade edildi. İstihdamı desteklemeye yönelik adımların kapsamlı bir koordinasyon içerisinde atılacağı, programın reel sektör üzerindeki muhtemel etkilere dair özel sektör ve tüm paydaşlarla istişareler gerçekleştirileceği ve gerekli tedbirlerin de alınacağı vurgulandı.
then "Add to Home Screen"