Elazığ’da Sarsıcı Deprem: 4.7 Büyüklüğünde

AFAD TARAFINDAN DEPREM AÇIKLAMASI

Elazığ’ın Baskil ilçesinde meydana gelen deprem, AFAD tarafından duyuruldu. Tespit edilen sarsıntı, Türkiye saati ile 20.27’de kaydedildi ve yüzeye 9.85 kilometre uzaklıkta, sığ bir derinlikte gerçekleşti.

ELAZIĞ 2020’DE BÜYÜK BİR DEPREM YAŞAMIŞTI

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen bir diğer deprem, 6.8 büyüklüğünde kaydedilmişti. Bu deprem, 6.75 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi ise bu depremin büyüklüğünü 6.5 olarak açıkladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın verilerine göre, merkez üssü Sivrice olan depremin büyüklüğü 6.8 olarak kaydedildi.

CAN KAYIPLARI VE YARALILAR

2020’de meydana gelen depremde Elazığ’da 15, Malatya’da 4 kişi olmak üzere toplam 19 kişi hayatını kaybetti. Elazığ’da 560, Malatya’da 226, Diyarbakır’da 34, Adıyaman’da 25, Batman’da 6, Kahramanmaraş’ta 37 ve Şanlıurfa’da 34 kişi olmak üzere toplamda 922 kişi yaralandı. Elazığ merkezdeki Mustafa Paşa Mahallesi’nde 1 kişi, Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde ise çöken bir binadan 2 kişi sağ olarak kurtarıldı. Ayrıca Malatya’nın Doğanyol ilçe merkezindeki Gökçe Mahallesi’nde yıkılan iki katlı kerpiç evin enkazından da 2 kişi kurtarıldı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.