Elektrikli Araç Satışları 20,7 Milyona Ulaştı

Elektrikli araç sektörü, Rho Motion tarafından yayımlanan güncel verilere göre, 2025 yılına dair rekor satış rakamlarıyla büyümesini sürdürüyor. Küresel ölçekte toplam satışlar, geçen yıla göre 3,6 milyon adet artış göstererek 20,7 milyon adede ulaştı.

ÇİN EN BÜYÜK PAZAR OLMAYA DEVAM EDİYOR

Bölgesel analizler incelendiğinde, Çin satışlarını yüzde 17 artırarak 12,9 milyon araç seviyesine çıkardığı için küresel pazarın liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Büyüme oranı geçmiş yıllara göre yavaşladığı gözlemlense de, hacimsel açıdan dünyanın en büyük elektrikli araç pazarı olma özelliğini koruyor. Avrupa pazarında ise, birçok ülkenin sübvansiyonları artırması veya genişletmesi sonucu satışlar yüzde 33 artarak 4,3 milyon adede ulaştı. Bu performans, Avrupa’nın büyüme hızında Çin’i geride bırakarak en hızlı genişleyen bölge olmasına yol açtı.

KUZEY AMERİKA’DA TEŞVİK KESİNTİLERİ SATIŞLARI VURDU

Kuzey Amerika’da, vergi indirimlerinin kaldırılması ve değişen ticaret politikalarının etkisiyle satışlar yüzde 4 düşüşle 1,8 milyona geriledi. Özellikle Kanada’da teşviklerin sona ermesiyle birlikte satışlar yüzde 41 oranında ciddi bir düşüş yaşadı; ABD pazarında ise artış yalnızca yüzde 1 ile sınırlı kaldı.

ABD PAZARINDA DARALMA BEKLENTİSİ

Rho Motion yetkilileri, ABD hükümetinin elektrikli araç teşviklerini geri çekme politikalarının pazar üzerinde baskı oluşturduğunu bildirdi. Yapılan değerlendirmelere göre, ABD pazarında yedi yıl aradan sonra ilk kez ciddi oranda bir satış küçülmesi bekleniyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Bursa’da Gençler Otoparkta Kavga Etti

Bursa'daki Korupark alışveriş merkezinin otoparkında yaşanan gençler arası kavga, çevredeki herkese dehşet dolu anlar yaşattı.

Gazipaşa’da Motosiklet Kazasında Yaralı Sürücü Hastaneye Kaldırıldı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda motosiklet devrildi; kazada bir kişi yaralandı.

Yozgat’a 54 Yeni Araç Teslimatı Yapıldı

Yozgat’ta emniyet ve jandarma birimlerine 54 adet yeni araç tahsis edildi. Bu araçlar, güvenlik hizmetlerinin etkinliğini artırmayı hedefliyor.

Otomobil Yangını Vatandaşları Korkuttu Ve Zor Durum Yarattı

Amasya'da bir otomobilin yanması sırasında patlamalar yaşanarak panik oluşturdu. Alevlerin diğer araçlara sıçraması itfaiye tarafından güçlükle kontrol altına alındı.

Otomobil Yangını Kontrol Altına Alındı: Maddi Hasar Meydana Geldi

Batman'da park edilen bir araç, henüz belirlenemeyen bir sebeple yanarak tamamen kullanılamaz duruma geldi.