Emeklilere ev müjdesi!

Kirada oturan emeklilere iyi haber… 250 liradan başlayan taksitler ve uzun vade ile ev sahibi olunuyor. Her yıl yaklaşık 15 bin emekli yeni eve kavuşacak

Hükümet, kirada oturan emeklileri ev sahibi yapmak için düğmeye bastı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) bunun için seferber oldu. İdare, hedefini de yılda 15 bin emekliyi ev sahibi yapmak olarak belirledi. TOKİ, projelerinde emeklilere yüzde 25 kontenjan ayırıyor. Ayrıca 'emeklilere özel' konut projeleri de geliştiriyor. İdare, büyükşehirlerdeki emeklileri ise 350 liradan, diğer illerde ise 250 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi yapıyor.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "İlk etapta 17 ilde 4 bin 340 konut için ön talep toplayıp, kura çekimlerini yaptık. Yoğun talep nedeniyle kampanyada yeni konutlar satışa koyduk. 14-31 Mart arasında 18 ildeki 3 bin 341 konut için emeklilerin ön taleplerini toplayıp, kura ile hak sahiplerini belirlemeye başladık" dedi. Hedeflerinde 500 bin sosyal konut daha olduğunu belirten Turan, "2023 hedefimiz 1 milyon 200 bin sosyal konut üretmektir. 2016 hedefimiz ise 60 bin konuttur" dedi.

27 KAT BAŞVURU

TOKİ'nin, Adana'da emekliler için yapacağı 300 konut için 8 bin 133 kişi müracaat etti. Talebin çok olması nedeniyle TOKİ, şanslı emeklileri bugün noter huzurunda çekeceği kura ile belirleyecek. TOKİ, Adana Sarıçam İlçesi'nde toplam 825 toplu konut yapacak. 532'si 2+1, 293'ü 3+1 şeklinde inşa edilecek konutların, 300'ü emeklilere ayrılarak, talep toplandı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kasım Garipoğlu’nun Yalısında Uyuşturucu Partisi İddiaları

Ünlü isimlere düzenlenen uyuşturucu operasyonunun ikinci dalgasında, Kasım Garipoğlu’nun yalısından çıkan bilgiler büyük yankı uyandırdı. Türkiye bu gelişmeleri merakla takip ediyor.

Tatil Kredisi İle Hayallerinize Kolayca Ulaşın

Yoğun yaşam koşulları, tatil ihtiyacını artırıyor. Ancak artan tatil maliyetleri, bütçe yönetimini zorlaştırıyor. Bu durumda finansal çözümler, tatil planlarını gerçekleştirmek isteyenler için önemli bir seçenek sağlıyor.

AK Parti’nin Terörsüz Türkiye Raporu Meclis’e Sunuldu

AK Parti, terörsüz Türkiye sürecine dair 60 sayfalık bir rapor hazırladı. Rapor, 15 başlık içeriyor ve kendini fesheden terör örgütlerine yönelik yasal düzenlemeler öneriyor.

Şam-SDG-ABD Anlaşmasında Görüşmeler Hız Kazandı

Şam yönetimi ile SDG güçleri arasındaki entegrasyon mutabakatı için görüşmelerin hızlandığı bildirildi. Mart ayında başlayan bu süreçte ilerleme kaydedildiği ifade ediliyor.

Ezgi Eyüboğlu Ve Diğer 7 Kişi Gözaltında

İstanbul'da yapılan uyuşturucu operasyonunda oyuncu Ezgi Eyüboğlu'nun da yer aldığı toplam 8 kişi gözaltına alındı.