ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR VE GAZZE’YE DESTEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde gerçekleştirdiği toplu açılış ve temel atma töreninde dikkate değer açıklamalarda bulundu. Gazze’de devam eden insani krize vurgu yapan Erdoğan, Türkiye’nin hem diplomatik hem de insani yardım alanında yoğun çaba içerisinde olduğunu belirtti. Erdoğan, “Hamas’ın Sayın Trump’ın barış planına verdiği cevabı memnuniyetle karşılıyoruz. Hamas, daha önce defalarca yaptığı gibi barışa hazır olduğunu gösterdi. Böylece bölgemizde kalıcı barış için bir fırsat penceresi aralandı. İsrail’in saldırılarını derhal durdurması bu bakımdan çok önemlidir” şeklinde konuştu.
GÖRÜŞMELER VE İNSANİ YARDIM ÇABALARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri olan Sultanbeyli’de olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek başladı. Gazze’deki iki yıldır süren soykırımın sona ermesi için yoğun bir çaba içinde olduklarına dikkat çeken Erdoğan, insani yardım ve diplomatik temaslar konusundaki gayretlerini aktardı. Geçen hafta New York ve Washington’da temaslarda bulunduklarını belirten Erdoğan, “Mazlumların sesi olduk. BM’e Gazzeli çocukların yaşadığı acıları fotoğraflarla tüm dünyanın gündemine taşıdık” dedi.
Erdoğan, Trump ile de bu mesele üzerine detaylı görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti. Gazze’ye barışı ve istikrarı getirmek için taşınması gereken adımları değerlendirdiklerinin altını çizdi. Ayrıca, “Tüm taraflar sorumluluk duygusuyla hareket ederse akan kanı dindirmek ve barışı tesis etmek pekala mümkündür. Tek bir masumun daha ölmemesi ve Gazzeli yavruların yüzünün gülmesi için ne yapılması gerekiyorsa Türkiye olarak bunu yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
SUMUD FİLOSU VE DAYANIŞMA MESAJLARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küresel Sumud Filosu’nun umut yolcularını Türkiye’ye getirmenin önemine de değindi. “Bir saat sonra İstanbul Havalimanı’na Sumud Filosu’nun sadece Türkiye’den gidenler değil, Malezya ve farklı ülkelerden de bazı Sumud yolcuları gelen kafilenin içerisinde yerlerini alacaklar,” şeklinde belirtti. Ayrıca, Gazze’nin huzura kavuşması temennisinde bulundu ve Türkiye’nin her zaman Gazzeli mazlumların yanında olacağını ifade etti.
DEPREM VE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ
Cumhurbaşkanı, deprem konusunun Türkiye’nin en sancılı gerçeği olduğuna dikkat çekti. 6 Şubat’ta yaşanan depremin ardından depreme dayanıklı yapıların önemini vurgulayan Erdoğan, haberi gelmeden yapılan kentsel dönüşüm projelerinin hayati öneme sahip olduğunu dile getirdi. “Sultanbeyli’deki kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdik,” diyen Erdoğan, bu projelerin hızlı bir şekilde ilerleyebilmesi için vatandaşların desteğine ihtiyaç olduğunun altını çizdi.
KONUT KAMPANYALARI VE HAKSIZLIKLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ’nin sosyal konut projelerine yenilerinin ekleneceğini ve İstanbul’daki fahiş kiraların önüne geçmek için kiralık konut kampanyasının başlatılacağını belirtti. Projenin ayrıntılarının önümüzdeki günlerde paylaşılacağını ifade etti. CHP’li belediyelerde yaşanan yolsuzlukları da eleştirerek, “Soygun düzenine bizzat kendileri göz yummuş. Bu skandalları ihbar eden CHP’li değil mi?” dedi. Her fırsatta bu konuların gündeme getirileceğini vurguladı.