Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Beşiktaş’a 1-0 yenildi. Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Jose Mourinho, Beşiktaş’ın maçı kazanmayı hak etmediğini ve kendilerinin hak ettiğini dile getirdi.
MAÇTA İKİ TAKIMIN PERFORMANSI
Mourinho, “Bugün maça baktığımızda bir takım maçı kazanmak istedi, basit gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Beşiktaş’ı tebrik ediyorum ama kaybetmeyi hak etmedik. Organize anlamda savunma yaptılar. Geçen hafta oynadığımız Galatasaray maçındaki strateji ile çıkacaklarını düşündük ve bununla ilgili bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünmüştük” şeklinde konuştu.
PENALTILAR VE OYUNCULARIN PERFORMANSI
Teknik direktör, “Bugün verilen penaltı, En-Nesyri’ye verilmeyen penaltı… Bugünkü penaltının bize kaç kez verilmediğini gördük. Konuşmaktan yoruldum! Kaybetmeyi hiç hak etmedik. İlk yarıda çok top kaybı yaptık. İkinci yarıda bu anlamda daha iyiydik. Onlar da iyi savundu, kalecileri iyi kurtarışlar yaptı. Sonucu kontrol etmeyi başardılar” dedi.
LİGİN BELİRSİZLİĞİ
Mourinho, ligin sonucunun daha sezon başlamadan belirlendiğini belirtti. “Evimizde son maçlarda kaybettiğimiz maçlar belirleyici oldu ama bu ligin sonu başlamadan belliydi” diye ekledi. Mourinho, kendileri lehine olması gereken net bir penaltının olduğunu ve bu sezon boyunca böyle pek çok kez benzer durumlar yaşandığını anlattı. “Kaybetmeyi hak etmediğimizi düşünüyorum. Kalemizi bulan bir şutları bile yok” ifadelerini kullandı.
GELECEK SEZON VE İÇ MESELELERİ
Son olarak, Mourinho gelecekle ilgili sorulara yanıt vermediğini sözlerine ekledi. “Önümüzdeki sene ile ilgili konuşmayacağım çünkü bu tarz durumlar kendi iç meselemizdir. Medya önünde konuşulmaz. Eğer çok iyi olduğum bir konu varsa, o da yönetim ve başkana gösterdiğim saygıdır” şeklinde konuştu.