GENEL KURULDA GÖRÜLEN TARTIŞMALAR
Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu Toplantısı, Chobani Stadı’nda devam ediyor. Yönetim kuruluna kulübün taşınmazları ile ilgili karar alma yetkisi, oy çokluğuyla reddedildi. Bu gelişmenin ardından konuşmak üzere kürsüye gelen Ali Koç, kongre üyelerinin “istifa” tezahüratlarıyla karşılaştı. Koç, bu tepkilere “Yarın zaten seçim var. İstifa diye bağırmanıza gerek yok. Sonuçlarını göreceğiz hep beraber. Müsaadenizle, bitirelim de çıkalım.” diyerek cevap verdi.
ALİ KOÇ’UN AÇIKLAMALARI
Ali Koç, “2013’ten beri yapılan her genel kurulda bu maddeler yer almıştır. Yönetimlerin elini kolunu rahatlatacak, daha rahat karar alması için geliştirilmiş maddedir.” şeklinde konuştu. Tribünlerden gelen yuhalamaların artması üzerine ise, “Arkadaşlar bağırarak bir yere varamayız. Bir dinleyin. Yine karar vereceksiniz. 2013 yılından beri bütün genel kurullarda bu maddeler yer almıştır. Bu sanki, bugün gündeme eklenmiş gibi ele alınıyor. Sanki biz ilk defa icat etmişiz gibi. Bu maddeler 2013’ten beri yer alıyor. Teşekkürler. Şekip Başkan’a da söz verelim. Zira kendisi Aziz Başkan’ın yönetimlerinde hukukun başındaydı.” ifadelerini kullandı.
DİVAN KURULU BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA
Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu, “Bu maddenin seçimlerle alakası yoktur. Kulüp yönetiminin işleyişiyle alakalıdır. Sadettin Bey de seçilse bu maddeye ihtiyaç duyacaktır.” diyerek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
AZİZ YILDIRIM’IN GÖRÜŞÜ
Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, genel kurul öncesinde yaptığı yazılı açıklamada kulübün taşınmazlarıyla ilgili 11, 12 ve 13. maddelerin kabul edilmemesi gerektiğini belirtti. Genel kurul üyelerinin oylarına sunulan maddeler arasında, taşınmaz satışı, kiralanması ve şirketlerin yönetimi gibi konular yer aldı. Maddelerin detayları ise şu şekilde:
– **11. madde:** Taşınmazların satılması, kiraya verilmesi ve bunlarla ilgili sözleşmeler için yönetim kuruluna yetki verilmesi.
– **12. madde:** Taşınmazlar üzerinde yatırım ve tesisler yapılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi.
– **13. madde:** Ticari işletmeler, kooperatifler ve derneklere katılım veya ayrılma gibi konularda yönetim kurulu yetkileri.
Oylama sürecinde belirtilen maddelerle ilgili üyeler arasında gerginlik yaşandı.