PREMIER LİG’DE BERABERLİK MAÇI
Brighton, Premier Lig’in 5. haftasında Tottenham ile karşı karşıya geldi. Falmer Stadyumu’nda gerçekleştirilen mücadele 2-2’lik eşitlikle sona erdi. Ev sahibi ekip, 8. dakikada Yakuna Minteh’ın attığı golle öne geçti. Brighton, 31. dakikada Yasin Ayari’nin golü ile farkı ikiye çıkardı. Ancak Tottenham, 43. dakikada Richarlison ile ilk yarının skorunu belirleyerek devreyi 2-1 geride kapadı.
İKİNCİ YARIDA TOTTENHAM’DAN GOL
Konuk ekip Tottenham, 82. dakikada Jan Paul van Hecke’nin kendi kalesine attığı gol ile skoru 2-2’ye getirdi. Maç bu eşitlikle sona erdi. Brighton’da milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu, maça ilk 11’de başladı ve 85 dakika mücadele etti. Bu sonuçla Brighton, maç fazlasıyla 5 puanla 14. sıraya yerleşirken, Tottenham 10 puana ulaşarak Arsenal’in önünde 2. sıraya yükseldi. Ligin sonraki haftasında Brighton, Chelsea deplasmanına çıkacak. Tottenham ise sahasında Wolverhampton’ı ağırlayacak.
FERDİ KADIOĞLU’NUN DÖNÜŞÜ
Ferdi Kadıoğlu, Brighton’da geçen sezon yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan uzaktı. 2 Kasım 2024’ten itibaren ilk kez Premier Lig maçına ilk 11’de başlayan Ferdi, Fenerbahçe’den transfer olduktan kısa bir süre sonra sakatlanmış ve sezonu kapatmıştı. Şimdi ise 10 ay aradan sonra Tottenham maçında 85 dakika sahada kaldı ve yerini Mats Wieffer’e bıraktı.