FETÖ Operasyonunda 17 Şüpheli Zindanda

SORUŞTURMANIN DETAYLARI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde 40 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı ve sağlık kontrolünün ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

TUTUKLAMALAR VE YAKALAMALAR

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, gözaltına alınan şüphelilerden 17’sinin tutuklanmasına karar verirken, 23’ü için adli kontrol şartı uygulanmasına hükmetti. Ayrıca, gözaltı kararı verilen 10 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

SORUŞTURMANIN AMACI

Bu soruşturmada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün, FETÖ’nün faaliyetlerini deşifre etmeye yönelik yürüttüğü çalışmalar dikkat çekiyor. Ekipler, örgüt içinde sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ve birbirleriyle ankesörlü telefonla iletişim kuran, haklarında itirafçı beyanı olan şüphelileri tespit etti. Aralarında 3 ihraç edilmiş polis memurunun da bulunduğu toplam 50 şüpheli belirlendi. İstanbul, Sivas, Zonguldak, Kocaeli ve Ankara’daki adreslere eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon sonucunda 41 şüpheli yakalandı. Gerçekleştirilen aramalarda pek çok dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.