On binlerce kişi, 1 Ocak’ta Galata Köprüsü’nde bir araya gelecek ve İsrail’in Filistin’deki saldırılarına, Gazze’deki dramatik duruma dikkat çekecek. Bu etkinlik, üçüncü kez Milli İrade Platformu tarafından organize edilecek.
ETKİNLİĞE DESTEK VEREN KULÜPLER
Büyük Gazze Yürüyüşü’ne dört önemli spor kulübü de desteklerini sunacak. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yaşanan insani kriz karşısında duyarsız kalmalarının mümkün olmadığını ifade etti. Özbek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyeti için de kendisine destek mahiyetinde kurum görüşümüz olarak burada yaşanan dramı, Galatasaray olarak duyurmakta bir görev üstlendik.” şeklinde konuştu.
SES KOROSU HAZIRLIKTA
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da etkinlikte yer alacaklarını belirtti. Adalı, “Sesimizin daha gür çıkması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” dedi. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, “Burada bence Türkiye açısından büyük bir duruş sergileniyor. Bu insanlık suçlarının artık durdurulması lazım. Herkesin bu tepkiyi net bir şekilde vermesi gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.
FİLİSTİN’E DESTEĞİ SÜRDÜRECEĞİZ
Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Torunoğulları, Filistin’i her alanda destekleyeceklerini vurguladı. Torunoğulları, “Cumhurbaşkanımız bunu sürekli gündemde tutuyor. Camiamız ve diğer camialar, 1 Ocak’ta güzel bir ses vererek bunu dünyaya bir kez daha duyuracağız.” ifadelerini kullandı. Ayrıca çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşları da, 1 Ocak’ta Galata Köprüsü’nde buluşma çağrısında bulundu.
then "Add to Home Screen"