UEFA ŞAMPİYONLARI LİGİ’NDE GALATASARAY ZAFERİ
UEFA Şampiyonlar Ligi 2025-2026 sezonunun 2. hafta karşılaşmalarında heyecan dorukta. Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Arne Slot yönetimindeki Liverpool ile karşılaştı. Maç, Fransız hakem Clement Turpin’in yönetiminde Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde gerçekleşti. Galatasaray, güçlü rakibini 1-0 mağlup etmeyi başardı.
GALATASARAY FIRTINASI
Mücadeleye baskılı bir şekilde başlayan Galatasaray, 2. dakikada Barış Alper Yılmaz ile gole yaklaşsa da, kaleci Alisson Becker bu denemeyi başarılı bir şekilde savuşturdu. Sarı-kırmızılı ekip, 14. dakikada ceza sahası içinde Barış Alper’in Dominik Szoboszlai tarafından düşürülmesi sonucu penaltı kazandı. Victor Osimhen, 16. dakikada topun başına geçip meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda Liverpool topa sahip olsa da Galatasaray güçlü bir savunma sergileyerek üstünlüğünü korudu ve devreyi 1-0 önde kapattı.
İKİNCİ YARIDA DEĞİŞENLER
İkinci yarıya iki takım da aynı kadro ile başladı. 54. dakikada Galatasaray, Victor Osimhen ile etkili bir atak geliştirdi ancak Alisson, bu pozisyonda bir kez daha başarılı oldu. İkinci yarıda oyun tarzları benzerlik gösterdi. Liverpool, paslı bir oyunla topa sahip olmaya çalışırken, Galatasaray bu baskıyı kırmak için ön alan presi uyguladı. Liverpool son bölümlerde baskısını artırsa da, Galatasaray iyi bir takım savunması ile skoru korudu.
VAR KARARI ETKİLEDİ
89. dakikada Liverpool’da İbrahima Konate, ceza sahasında yaşanan karambolde yerde kaldı. Hakem Clement Turpin, önce penaltı kararı verdi, fakat VAR incelemesi sonrası pozisyonu gözden geçirerek bu kararı iptal etti.
GALATASARAY’IN TARİHİ GALİBİYETİ
Karşılaşmada başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 1-0 galip ayrıldı ve Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon ilk galibiyetini alarak puanını 3’e çıkardı. Liverpool ise 3 puanda kaldı. Galatasaray’ın bir sonraki rakibi Bodo/Glimt olurken, Liverpool ise Eintracht Frankfurt’un deplasmanına geçecek.