GIDA VE TIBBİ BAKIMDAKİ SIKINTILAR
İsrail’in sıkı ablukası altında bulunan Gazze’de, gıdaya ve tıbbi bakıma erişim sağlanamıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, bu konuda sosyal medya platformu X üzerinden Gazze’deki tıbbi tahliyelere ilişkin açıklamalarda bulundu.
ÜRDÜN’E TEŞEKKÜR
Ghebreyesus, DSÖ’nün bu sabah Gazze’den 15 kritik durumda olan çocuğun Ürdün’e tıbbi tahliyesine destek verdiğini belirtti. Bu çocuklara 42 yakınının da eşlik ettiğini ifade etti. Ghebreyesus, Ürdün hükümeti ve sağlık çalışanlarına, özellikle Gazze’deki çocuk hastalara sağladıkları tıbbi destek için teşekkürlerini iletti.
TIBBİ TAHLİYELERİN HIZLANDIRILMASI TALEBİ
Ghebreyesus, “Gazze’de hala 14 bin 800’den fazla hasta acilen özel tıbbi bakıma ihtiyaç duyuyor. Daha fazla ülkenin hasta kabulü için harekete geçmesini ve tıbbi tahliyelerin mümkün olan tüm yollarla hızlandırılmasını talep ediyoruz” şeklinde açıklama yaptı.